Bucurestiul – condus de un primar în opozitie, de luni

Apropo.ro / 16.07.2007, 13:32
Bucurestiul - condus de un primar în opozitie,  de luni
Bucurestiul este condus oficial, începând de luni, de un primar în opozitie, ale carui proiecte - indiferent de însemnatatea lor - nu mai beneficiaza de sprijinul alesilor locali, împartiti în cinci tabere distincte, însa niciuna suficient de puternica astfel încât sa influenteze votul

Bucurestiul este condus oficial, începând de luni, de un primar în opozitie, ale carui proiecte – indiferent de însemnatatea lor – nu mai beneficiaza de sprijinul alesilor locali, împartiti în cinci tabere distincte, însa niciuna suficient de puternica astfel încât sa influenteze votul în Consiliu.

Capitala este condusa de un primar general PD, dar niciunul din partidele politice reprezentante în Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu are posibilitatea de a obtine majoritatea pentru trecerea proiectelor.

Divergentele dintre consilieri risca sa conduca la un blocaj institutional al Primariei Capitalei, toate proiectele de hotarâre initiate de executiv fiind „picate” de Consiliul General. Lucru demonstrat luni, la sedinta extraordinara a CGMB, când doar câteva proiecte – privind modernizarea punctelor termice si rectificarea bugetara – au fost aprobate de consilierii municipali. Reprezentantii PNL si PSD au promis, de la tribuna CGMB, ca nu vor mai aproba niciun proiect initiat de Executiv. Motivul: „Domnule primar, nu mai sunteti primarul orasului, ci al unor grupuri de interese”, au acuzat consilierii liberali.

Nemultumirea liberala si social democrata a pornit de la scandalul Bordei. Pentru ca reprezentantii PD în CGMB au refuzat sa aprobe un proiect de hotarârea care l-ar mandata pe Videanu sa atace în instanta decizia Curtii de Apel în cazul Bordei, PNL si PSD au promis ca nu vor mai vota niciun proiect initiat de executiv.

„Nu vrem sa mai votam proiecte care satisfac grupuri de interese”, au continuat si social democratii, care îl suspecteaza pe primarul general de „blat” cu unii investitori imobiliari. „Pai am ajuns sa platim mai mult pe exproprieri decât pe lucrari?! Asta e furaciune!”, a completat consilierul municipal Victor Stan (PSD), referindu-se la proiectele pentru extinderea unor artere de circulatie, în care valoarea lucrarilor erau cu mult mai mici decât sumele alocate pentru expropieri.

Mediafax