Bucureștiul, împodobit de sărbătoare cu aproape 3 milioane de beculețe

De: Carmen Ulian / 30.11.2014, 15:00
Bucureștiul, împodobit de sărbătoare cu aproape 3 milioane de beculețe
Cu o zi înainte de Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, a fost dat startul sărbătorilor de iarnă din București și a fost deschis târgul de Crăciun "Bucharest Christmas Market". În Capitală au fost aprinse aproape trei milioane de beculețe.

Din Piața Universității au fost aprinse aproape trei milioane de beculețe de tip LED, care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri, pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu și Unirii, de la Piața Unirii până la Palatul Parlamentului și de la Palatul Parlamentului până la intersecția cu Mircea Vodă, în Piața Universității, Piața Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu și Regina Elisabeta, dar și pe Șoseaua Kiseleff și în Piața Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piața Constituției, Piața Regelui și Piața George Enescu, precum și pe bulevardele Buzești – Berzei, Ferdinand, Dacia și Constantin Prezan.

Tot pentru sărbătorile de iarnă au fost împodobite Piața Operei și intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate și intersecțiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timișoara și Șos. Progresul-Calea Rahovei.

luminite

De asemenea, au fost aprinse beculețe pe Calea Dorobanți, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Șoseaua București-Ploiești, precum și în piețele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere și Roma.

Ornamentele de sărbători luminează și intrarea în București de pe DN1, A2, A1 și cea dinspre Giurgiu.

Sărbătorile de iarnă aduc în Capitală, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul „Bucharest Christmas Market”, care se desfășoară în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00.