Bucurestiul: intre „diamant” si tarana

Apropo.ro / 02.02.2009, 16:35
Inainte de alegeri s-au apucat sa lucreze la strazi. Dupa alegeri, nimeni nu mai lucreaza.

Bucurestiul ar fi trebuit sa aiba o Cladire Diamant – un zgarie-nori spectaculos, gandit de Zaha Hadid, o arhitecta din Marea Britanie, care a construit zeci de cladiri impresionante in lume.

Constructia de 60 de etaje trebuia sa fie gata pana in 2013, urmand sa fie amplasata la intersectia strazii Eminescu cu Calea Dorobantilor, dar lucrarile nu au mai inceput din cauza crizei.

Curios lucru, toti edilii pe care i-a avut Bucurestiul pana acum au pus accentul – daca nu in discurs, atunci in practica – pe constructii noi, neglijand chestiile "populiste": asfaltare, canalizare, trotuare, pe scurt amenajarea strazilor din cartierele marginase.

Asa se face ca, in momentul de fata, in "capitala europeana" Bucuresti exista strazi ai caror locuitori nu au voie sa se imbolnaveasca, nu au voie sa se accidenteze, sau, Doamne-fereste, sa le ia foc casa.

Si asta doar pentru ca au ghinionul sa locuiasca in zone care devin impracticabile pe timp urat si arata ca niste transee atunci cand e soare afara.

Pentru a nu mai bate apa in piua, iata cum a decurs o interventie a unui echipaj SMURD in zona Giulesti: salvatorii de-abia au fost "salvati" dupa 30 de minute de lupte inversunate cu noroaiele de o masina de teren!

 

 

Â