Bucureștiul, locul șapte în topul orașelor cu trafic infernal!

De: Carmen Ulian / 05.04.2015, 12:00
Bucureștiul, locul șapte în topul orașelor cu trafic infernal!
Recent, a fost întocmit un clasament al orașelor lumii în care traficul rutier este de coșmar. Astfel, Bucureștiul a mai înregistrat un record negativ, după ce s-a clasat în top pe locul șapte.

Clasamentul a fost întocmit de producătorul de sisteme GPS TomTom și prezentat de CNN, potrivit business24.ro.

(1) Astfel, prima poziție este ocupată de Istanbul, despre care se spune că l a fiecare deplasare, un sofer pierde 30 de minute în ambuteiaje pe străzile orașului.

(2) Moscova ocupă cea de-a doua poziție, deoarece timpul pierdut zilnic la volan de un șofer prins în circulație este de aproximativ 31 de minute.

(3) Locul trei este deținut de Sankt Petersburg, aici unde șoferii irosesc zilnic 29 de minute în traficul rutier.

(4) Poziția a patra aparține capitalei Mexicului, aici unde mersu cu mașine la orele de vârf se prelungește cu circa jumătate de oră.

(5) Chongquing ocupă poziția cinci, cea mai mare problem fiind întâlnită pe podurile din oraș.

(6) Recife este orașul brazilian clasat pe poziția cu numărul șase, înregistrându-se cel mai aglomerat trafic din America de Sud.

(7) Bucureștiul, capitala europeană a traficului de coșmar Bucureștiul se clasează pe locul șapte în clasamentul orașelor în care traficul rutier este infernal. Anual, bucureștenii pierd în tarfic în jur de 94 de ore.

(8)-(10) Pe locul 8 se clasează Rio de Janeiro, iar pe locul nouă orașul Shanze. Poziția zece este ocupată de Los Angeles.