Bucurestiul, un oras plin de gropi… artistice (Video)

De: Tanase Dragos - Marian / 19.09.2011, 13:45
Bucurestiul, un oras plin de gropi... artistice (Video)
Un important lant de magazine din Romania s-a gandit sa se promoveze prin aducerea la Bucuresti a celebrului artist german Manfred Stader, care a realizat prima pictura 3D pe asfalt din tara noastra.

Lucrarea, care reprezinta o groapa traversata de o barna – a fost inaugurata, ieri, la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si bulevardul Libertatii din Capitala, din sectorul 4.

„Pictura masoara 3 x 5 metri si este un simbol al optimismului, caci reprezinta o groapa traversata de o barna presarata cu bunatati”, a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrarii.

Manfred Stader este unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai curentului 3D Street Art. A inceput sa faca primele lucrari pe pavaj la inceputul anilor ’80, pe cand studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt.

Un alt exemplu de desen 3D vine din Chile, acolo unde un artist din Santiago, Fredo, in varsta de doar 17 ani, a realizat o serie de desene 3D pe hartie, doar cu creionul.

Desen 3D realizat de Fredo, doar cu creionul

Desen 3D realizat de Fredo, doar cu creionul

Si asa cum la desenele lui Manfred ai senzatia ca pici in groapa, la Fredo ai impresia ca desenele ies din hartie. Imaginatie sa ai, ca de restu’ se ocupa artistii…