Bucurestiul va avea o „autostrada pietonala”

Apropo.ro / 25.08.2011, 14:30
Un grup de 14 companii au pus la cale un plan de dezvoltare si recuperare a centrului Capitalei. Proiectul va fi demarat din luna septembrie si va incepe cu realizarea unei autostrazi pietonale.

O autostrada pietonala va traversa Piata Romana, Universitatea pana la Biserica Antim, iar Bulevardul Natiunilor Unite va fi traversat pe un pod pietonal si ciclist pentru a lega Parcul Izvor si Dealul Palatului Parlamentului si a inlesni accesul la Muzeul National de Arta Contemporana.

proiect Bucuresti

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Capitalei (PIDU) cuprinde 39 de proiecte cu 43 de subproiecte subconexe cu o valoare estimata la peste 100 milioane euro. Principalul obiectiv este recuperarea centrului Bucurestiului ca zona de interes pentru bucuresteni si pentru investitori.

In plan exista construirea unui sistem integrat de parcari subterane si supraetajate dispuse pe intreg inelul central ce va permite eliberarea de masini a strazilor. Noi parcari subterane sunt prevazute si langa Palatul Parlamentului si la Sala Palatului.

proiect Bucuresti

Pentru reconectarea zonei din partea de sud a Dambovitei cu Centrul Istoric vor fi reconstruite doua poduri care au fost daramate in perioada comunista: Podul Mircea Voda si Podul Calicilor.

Primul pod pietonal va traversa Dambovita si Splaiul Independentei in dreptul strazii Lipscani. Podul va fi prevazut cu doua parcari subterane, cate una pe fiecare mal al Dambovitei, fiecare cu aproximativ 200 de locuri. Podul Calicilor va fi construit din dreptul strazii Selari si va traversa Dambovita pana la Palatul de Justitie.