„Bucureștiul văzut prin ochii tăi”, un album foto inedit și un posibil cadou pentru cei dragi

De: Dragos Tanase / 22.12.2014, 16:00
Primarul General, Sorin Oprescu, a participat vineri la lansarea oficială a albumului de fotografie "Bucureștiul văzut prin ochii tăi", realizat de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT)

Ineditul album a rezultat în urma desfășurării primei ediții a concursului „Ochiul Magic 2014”, care a adunat la start un număr de 1715 concurenți din 13 țări, fotografiile primilor 403 concurenți clasați fiind folosite pentru realizarea albumului „Bucureștiul văzut prin ochii tăi.

Alături de Primarul General, la eveniment au fost prezenți câștigătorii concursului de fotografie, precum și membrii comisiei de jurizare: 25 de oameni de artă – academicieni, foști miniștri ai culturii, profesori universitari.

Cu această ocazie Primarul Capitalei a declarat: „Da, Bucureștiul este un oraș frumos, un oraș pe care îl iubim cu toții, iar faptul că ați răspuns cu toții  provocării de a intra în concurs este o dovadă  în acest sens. Având în vedere că a trecut puțin timp de la aniversarea a 555 de ani de atestare istorică a orașului nostru, uitându-mă la dumneavoastră, îmi dau seama într-adevăr că „Poți să iubești București!” , acest oraș frumos în care trăim, iubim, învățăm în fiecare zi”.

La rândul său, academicianul Răzvan Teodorescu, președintele comisiei de jurizare a concursului „Ochiul Magic” a subliniat efectele pozitive ale organizării acestui concurs pentru Capitala: „Încă de când eram tânăr, mulți prieteni mă considerau nebun când le spuneam că Bucureștiul este cel mai frumos oraș din lume. Ei bine, acest superb oraș nu avea însă o imagine a sa într-un album. A trebuit  să apara această nebună și frumoasă idee. Pe parcursul derulării concursului, am văzut imagini absolut superbe. Ele se regăsesc acum în acest album. Ideea că în București nu ai ce să vezi este spulberată de un asemenea album. Este practic lucrul care trebuie să-l însoțească pe orice vizitator al Bucureștiului și fiecare dintre noi trebuie să avem acasă așa ceva”.

Totodată, inițiatorul concursului, Radu Negrei, directorul AMPT, le-a transmis concurenților: „Acest album este minunat și eu vă mulțumesc pentru dragostea cu care ați premiat câștigătorul acestui album, orașul București!”.

Lucrările premiate și adunate în paginile albumului însumează 403 fotografii care surprind perspective inedite din Capitală. Ca un mic sfat, albumul este deja disponibil în librării și, deci, poate fi o idee bună de cadou.