Bucurie mare pentru elevii din Philadelphia: în școli se vor distribui gratuit prezervative!

De: Marian Andrei / 26.12.2012, 14:37
Bucurie mare pentru elevii din Philadelphia: în școli se vor distribui gratuit prezervative!
Decizia, foarte controversată în rândul părinților, va fi aplicată oricum, pentru că "indiferent de ceea ce gândesc adulții, tinerii întrețin raporturi sexuale".

Primarul Michael Nutter a declarat presei că cele 22 de școli în care vor fi amplasate automate cu prezervative au cea mai mare rată de incidență a bolilor cu transmitere sexuală din zonă.

„Putem discuta dacă ar trebui sau nu să întrețină relații sexuale la această vârstă – aceasta este o discuție adecvată -, dar dacă fac acest lucru, atunci trebuie să fim siguri că vor face sex în siguranță„, a mai spus primarul, care consideră că părerea părinților, că instalarea automatelor în școli este „o invitație la sex”, este o abordare falsă a problemei. „Tinerii vor face sex oricum: și cu prezervative, și fără„.

La rândul său, viceprimarul răspunzător de sănătate, a afirmat că un sfert din numărul cazurilor de noi infecții cu HIV apar în rândul tinerilor, el caracterizând acest aspect drept o „epidemie” de boli cu transmitere sexuală. 

Potrivit Advocates for Youth National School Condom Availability Clearinghouse, un grup ce militează pentru accesibilitatea prezervativelor în rândul tinerilor, în peste 400 de școli din Statele Unite, cu precădere în răndul universităților, există practica distribuirii gratuite a prezervativelor, în câteva dintre ele existând și posibilitatea achiziționării „pilulei de a doua zi”.

Automatele pentru distribuit prezervative generează controverse nu numai în Statele Unite. În 2010, instalarea unei astfel de mașini într-un liceu din Roma l-a facut pe Președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor Catolici să declare că „prezervativele sunt responsabile pentru violuri și violențe sexuale„.