Budinca de cartofi

Apropo.ro / 16.08.2004, 14:02
Budinca de cartofi
Ingrediente pentru 2 portii 500 g cartofi fierți, 2 roșii, 150 g caș de oi, 2 oua, 50 g masline fara samburi, 50 g unt, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Preparare: Se taie roșiile și cașul felii, iar

Ingrediente pentru 2 portii
500 g cartofi fierți, 2 roșii, 150 g caș de oi, 2 oua, 50 g masline fara samburi, 50 g unt, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, ulei de masline, oregano, sare, piper.

Preparare:
Se taie roșiile și cașul felii, iar maslinele rondele. Se zdrobesc cartofii și se amesteca cu un ou întreg, un galbenuș, o lingura de faina, o lingura de unt și patrunjel tocat, sare și piper. În funcție de marimea tigaii, se fac 2 pacințele și se prajesc în ulei pe ambele parți. Deasupra se pun feliile de roșii și caș, plus rondelele de masline. Se condimenteaza, dupa care se stropesc cu puțin ulei. Se prajesc la foc mic pana se topește cașul.