Budinca de cartofi cu cotlete de porc

Apropo.ro / 17.01.2006, 12:05
Budinca de cartofi cu cotlete de porc
Ingrediente pentru 4 porții 700 g cartofi, 2 linguri faina, 1 ou, 2 galbenușuri, 3 roșii, 1 bucata branza mozzarella, 2 linguri masline fara samburi, 50 g unt, ulei de masline, patrunjel, 4 cotlete de porc, cimbru, maghiran, sare, piper. Preparare Cartofii se spala bine


Ingrediente pentru 4 porții
700 g cartofi, 2 linguri faina, 1 ou, 2 galbenușuri, 3 roșii, 1 bucata branza mozzarella, 2 linguri masline fara samburi, 50 g unt, ulei de masline, patrunjel, 4 cotlete de porc, cimbru, maghiran, sare, piper.

Preparare
Cartofii se spala bine și se fierb în apa cu sare, cu tot cu coaja. Se scurg de apa, se curața de coaja și se zdrobesc. Piureul se pune într-un bol, se amesteca cu galbenușurile de ou și oul întreg, 2 linguri faina, patrunjel tocat fin, sare și piper, dupa gust. Din compoziția obținuta se formeaza placințele, care se prajesc, pe ambele parți, în ulei încins, amestecat cu unt.

Placințelele se pun într-o tava termorezistenta. Deasupa lor se pun felii de roșii și branza, masline, sare și piper, dupa gust. Se stropesc cu ulei și se pun la cuptor, aproximativ 10 minute, sa se topeasca branza. Separat, se amesteca puțin ulei cu sare, piper, cimbru, maghiran. Se ung cotletele cu sosul obținut și se lasa sa stea 30 de minute, la rece, dupa care se frig și se servesc cu bucați de budinca de cartofi.