Budinca de pește și brânza

Apropo.ro / 21.05.2004, 10:41
Budinca de pește și brânza
Ingrediente pentru 4 portii: 200 g branza de vaci proaspata, 100 g cașcaval, 8 fileuri de pește afumat dezosat, 2 foi de gelatina, 1 lamaie, verdeața (marar, patrunjel, tarhon), sare. Preparare: Se amesteca branza de vaci, cașcavalul ras, verdețurile aromate, tocate

Ingrediente pentru 4 portii:
200 g branza de vaci proaspata, 100 g cașcaval, 8 fileuri de pește afumat dezosat, 2 foi de gelatina, 1 lamaie, verdeața (marar, patrunjel, tarhon), sare.

Preparare:
Se amesteca branza de vaci, cașcavalul ras, verdețurile aromate, tocate marunt, sare și zeama de lamaie, dupa gust. Separat, se pun la înmuiat, în puțina apa rece, foile de gelatina, apoi se dizolva în puțina apa fierbinte și se amesteca cu pasta de branza preparata pana se omogenizeaza perfect.

Se îmbraca interiorul unei forme cu folie de aluminiu și se așaza în straturi alternative fileurile de pește cu pasta de branza, ultimul strat fiind de pește. Se apasa ușor, ca sa fie cat mai compacta compoziția, eliminand bulele de aer, se acopera și deasupra cu folie de aluminiu și se ține la frigider 4-5 ore, înainte de a fi servita. Se garnisește cu bucațele de lamaie.