Budinca de taiței cu carne

Apropo.ro / 12.04.2006, 19:03
Budinca de taiței cu carne
Ingrediente pentru 4 porții 500 g carne tocata (amestec de vita cu porc), 1 ceapa, 2 oua, 100 g cașcaval ras, 300 g taiței de casa, 1 lingura pesmet, 50 g unt, ulei, 1 ceașca suc de roșii, nucșoara, sare, piper. Preparare Carnea tocata se calește în

Ingrediente pentru 4 porții
500 g carne tocata (amestec de vita cu porc), 1 ceapa, 2 oua, 100 g cașcaval ras, 300 g taiței de casa, 1 lingura pesmet, 50 g unt, ulei, 1 ceașca suc de roșii, nucșoara, sare, piper.

Preparare
Carnea tocata se calește în ulei împreuna cu ceapa tocata. Se adauga sucul de roșii și, daca mai este nevoie, cateva linguri de apa, și se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu sare și piper. Taițeii fierți, clatiți cu apa rece și bine scurși, se amesteca cu cele doua oua, cașcavalul ras, sare, piper și nucșoara, dupa gust. Într-un vas uns cu unt se presara puțin pesmet, se așaza un strat de taiței, se acopera cu un strat de tocatura și se repeta pana se termina compoziția. Se acopera cu cașcaval ras, se adauga 2-3 cubulețe de unt și se lasa la cuptor 30-40 de minute, pana se rumenște frumos deasupra.