Ingrediente pentru 4 portii
200 g ton în ulei, 2 oua, 1 lingura faina, 40 g unt, 150 ml lapte, 4 linguri branza rasa, pesmet, patrunjel verde, sare, piper.
Preparare
Se scurge tonul de ulei, se pune într-un castron și se sfarama bine cu furculița. Se adauga peste el galbenușurile de ou și se amesteca bine. Se încalzește jumatate din unt într-o craticioara, se adauga faina și se rumenește ușor, amestecand permanent. Se încorporeaza treptat laptele cald și se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand permanent, pana cand se formeaza un sos bechamel legat.
Se ia de pe foc, se amesteca cu jumatate din branza rasa, se adauga tonul sfaramat, sare și piper, dupa gust, și patrunjel verde tocat fin. La sfarșit, se adauga albușurile batute spuma și se amesteca ușor pana se încorporeaza în totalitate.
Compoziția obținuta se toarna într-o forma de budinca unsa cu unt și tapetata cu pesmet. Deasupra se presara restul de branza rasa și cateva cubulețe de unt. Se pune la cuptor, pe baie de aburi, și se coace timp de aproximativ 60 de minute.