Buford, cel mai mic oraș din SUA, a fost scos la licitație

Apropo.ro / 05.04.2012, 12:10
Buford, cel mai mic oraș din SUA, a fost scos la licitație
Orașul Buford din statul american Wyoming a fost scos la vânzare prin licitație pentru suma de 100.000 de dolari.

Buford, Wyoming, SUA, mai are acum doar un locuitor, în vârstă de 61 de ani, din cei 2.000 pe care i-a avut cândva. Orașul se află la peste 2.400 de metri deasupra nivelului mării.

Cumpărătorul va primi o locuință cu trei camere și garaj, un tun de transmisii de telefonie mobilă, dar și 40 de kilometri patrați de teren. În Buford se mai regăsește și o școală, poștă, dar și o benzinărie ce funcționează.

Don Simmons din Buford

Don Simmons din Buford

Don Sammons, singurul locuitor al orașului, se recomandă și ca primar al locului, și este proprietarul clădirilor din zonă. El s-a stabilit în oraș, alături de familia sa, în anul 1980. Soția lui a decedat între timp, iar fiul său a plecat din oraș.

Sammons a declarat televiziunii locale că este timpul să se pensioneze.

Cei care doresc să liciteze pentru oraș trebuie să depună un depozit de 50.000 de dolari.

Buford este situat între orașele Cheyenne și Laramie și a fost fondat în timpul construcției Caii Ferate Transcontinentale. Orașul a fost populat de către muncitorii care au participat la construcție și care au locuit aici alături de familiile lor. După terminarea lucrărilor, cetățenii au plecat spre alte orașe, mai dezvoltate, care le oferea posibilitatea găsirii unui loc de muncă.