BUG Mafia nu face compromisuri! (Interviu exclusiv)

De: Mia Nicolescu / 06.08.2009, 15:01
BUG Mafia nu face compromisuri! (Interviu exclusiv)
Trupa hip-hop BUG Mafia pregateste lansarea unui nou album si a vorbit fara perdea despre muzica, viata si viitorul lor.

BUG Mafia vor lansa, saptamana viitoare, noul lor album, intitulat "Viata Noastra Vol. 2".

Pana vor ajunge la fani cele 15 piese, Apropo.ro a stat de vorba cu Tataee, Uzzi si Caddy, cei trei oferind un interviu delicios prin felul lor de a spune lucurilor pe nume.

In interviu, cei trei vorbesc despre cum au ajuns pe culmile succesului in hip-hop, despre colaborarea cu Andreea Antonescu si despre planurile de viitor.

Direct, fara fite si pertinent. Asa poate fi caracterizat fiecare raspuns al celor de la BUG Mafia, dupa cum puteti remarca parcurgand interviul!

Revenire dupa trei ani

Apropo: Ati revenit dupa o pauza de trei ani. Ce ati facut in tot acest timp si de ce a durat atat revenirea?

Bug Mafia: Am lucrat la acest album, am lucrat si la alte cateva proiecte. Am schimbat intre timp studioul, solista. Albumul, din cauza schimbarii studioului, s-a facut aproape in intregime de doua ori. Au fost si probleme personale, probleme legate de voce datorate conditiilor in care se canta in Romania. Cam asta ar fi in mare.

Apropo: La ce proiecte ati lucrat?

Bug Mafia: In afara de “Viata Noastra Vol. 2”, am lucrat la albumul lui Mario care se numeste “Liber pe pamant”. Este unul dintre artistii nostri semnati pe label-ul “Casa”. Am mai facut cateva productii de piese independente.

Apropo: Spuneti-ne cateva cuvinte despre “Viata Noastra Volumul 2”.

Bug Mafia: Este exact aceeasi structura ca aceea de pe primul volum. Adica sunt 14 piese vechi si o piesa noua. Piesele vechi sunt refacute in totalitate incepand de la imprimarea vocilor pana la remasterizare. Piesa noua se numeste “Cu talpile arse” iar un teaser al videoclipului poate fi deja vizionat pe internet. Videoclipul va aparea in data de 12 august. Clipul a fost realizat impreuna cu o echipa foarte inimoasa, a fost regizat de Himno. Noi suntem foarte multumiti de el si, dupa parerea noastra, este un clip foarte foarte reusit. Este in acelasi spirit ca celelalte videoclipuri ale noastre, dar nu este asemanator ca forma si asta deoarece si piesa “Cu talpile arse” este un pic diferita de ce am facut noi pana acum.

 

BUG Mafia feat Jasmine – Cu talpile arse [full] de pe tare.ro

Apropo: In videoclip apar Alba-ca-zapada si cei 7 pitici? Vrei sa scoateti ceva in evidenta prin povestea videoclipului?

Bug Mafia: Dupa cum se vede, in videoclip apare o interpretare artistica si foarte ciudata a conceptului "Alba-ca-Zapada si cei 7 pitici" la fel cum sunt si celelalte momente de genu’ din clip. Sunt interpretari putin adaptate pentru a reflecta cat mai bine situatia de pe toate planurile din Romania. La noi nimic nu e ceea ce pare, nu este cum ar trebui sa fie si asta este de fapt mesajul piesei. Traim intr-o tara anormala. Trebuie sa fim puternici si sa trecem peste toate greutatile pe care ni le ofera in fiecare zi Romania.

Apropo: Cine este vocea feminina de pe single-ul “Cu talpile arse”?

Bug Mafia: Vocea feminina este Jasmine. Este o voce noua, credem noi. Ea a mai activat o perioada destul de scurta in trupa Oops. Este un talent inascut. Probabil acest lucru a fost recunoscut si de juriul de la Cerbul de Aur care a aceptat-o sa reprezinte Romania impreuna cu alti doi artisti romani si cred ca fanii vor vedea intr-adevar cine si in ce fel este Jasmine in momentul in care vor asculta albumul. Este una dintre putinele interprete care vor aparea la televizor in perioada urmatoare, carora le place cu adevarat foarte mult sa cante. Ea are un album in lucru dar nu stim cat de usor sau de greu ii va fi sa il scoata pe piata. Noi o sa o sustinem cat mai mult posibil si in cazul in care nu va reusi si nu va reusi poate o sa facem noi ceva in sensul asta pentru ca merita.

Apropo: Ati colaborat si cu Andreea Antonescu. Ce imi puteti spune despre aceasta colaborare?

Bug Mafia: Andreea Antonescu este o persoana cu picioarele pe pamant si isi face banii singura, cum poate multi nu si-ar inchipui. Este o persoana care stie foarte bine ce vrea si in momentul cand a venit la noi s-a exprimat foarte clar si foarte concis legat de ceea ce doreste. Cred ca piesa a iesit foarte bine si este pana in momentul de fata cea mai reusita piesa a ei. I-am mai facut o piesa dupa, de care nu a fost la fel de multumita. Poate vom mai lucra si pe viitor si vom vedea.

Apropo: Pregatiti si un album BUG Mafia care sa contina piese noi?

Bug Mafia: Este oarecum in lucru un astfel de proiect. Ar trebui sa apara in cel mult un an de zile.

"Noi nu mergem la Maruta, nici nu cantam in campania electorala!"

Apropo: Aveti foarte multi in ani in spate de cariera. Carui fapt credeti ca se datoreaza succesul pe care il aveti si in ziua de azi?

Bug Mafia: Faptul ca am fost seriosi a contat foarte mult. Nu am facut compromisuri. Nu vreau sa jignesc, dar ca nu ne-am dus la Maruta si cand ma refer la Maruta, ma refer la acest gen de emisiuni. Nu vrem sa fim o trupa care merge sa dea interviuri de cinci minute din care trei minute sa vorbeasca intervievatorul. Avem ceva de spus si atunci cand avem o spunem. Nu am cantat in campanii electorale, chiar am refuzat foarte multi bani pentru campanii electorale si publicul a apreciat. Nu am cantat aproape deloc la show-uri fara billet. Ne respectam fanii si facem muzica de calitate si ne asteptam ca ei sa ne respecte inapoi si sa cumpere bilete la concerte si cd-uri. Sunt multe coincidente care ne-au ajutat sa devenim ce suntem. Faptul ca in 1996 am scos un album care a continut piesa “Pantelimonul petrece” ce a devenit probabil primul mare hit al Romaniei dupa revolutie. Chiar la trei saptamani dupa intrarea legii dreptului de autor care ii obliga pe toti cei de la radio sa difuzeze un procent de muzica romaneasca. Din jumatate in jumatate de ora in vara anului 1996 pe toate radiourile din tara se auzea “Pantelimonul petrece”. Asta a fost unul dintre atuurile noastre.  

B.U.G. Mafia – Pantelimonu petrece de pe tare.ro

Faptul ca intre momentul in care l-am invitat si a acceptat invitatia noastra si momentul in care a aparut in clip, Leonard Doroftei a castigat un titlu mondial. Aprecierea noastra ar fi fost aceeasi pentru aparitia in clip pentru ca il admiram de foarte mult timp. Pe langa coincidente am avut si noroc asa se poate spune. Dar am fost si foarte seriosi si nu am acceptat sa facem compromisuri doar ca sa fim in fata publicului, ba dimpotriva, cred ca tot misterul si exclusivismul pe care l-am abordat noi de-a lungul timpului legata de trupa BUG Mafia a fost un mare plus pentru ca lumea in ultimii doi ani nu au putut sa ne vada decat in concerte. Din acest motiv noi avem sali pline la concerte cu bilet. Nu prea multi pot sa se laude cu treaba asta.

Apropo: Ce s-a intamplat cu DJ Swamp?

Bug Mafia: DJ Swamp s-a retras din trupa BUG Mafia din motive personale. Si oarecum din niste motive organizatorice, dar nu vreau sa intru in detalii pentru ca l-as face de cacao si nu vreau sa fac asta.

Apropo: Si care este noul DJ?

Bug Mafia: Nu este un DJ care este membru al trupei, dar colaboram cu el pentru concerte si este vorba de DJ Paul, DJ-ul trupei CTC.

"Vom face muzica atat timp cat vom fi relevanti"

Apropo: Cat timp va vedeti facand muzica?

Bug Mafia: Foarte mult. Atata timp cat vom fi relevanti. Sinceri sa fim, daca la 60 de ani vom putea sa fim relevanti cu muzica pe care in principiu am face-o la momentul respectiv, sa nu fim penibili, o vom face, clar! Rolling Stones o fac foarte bine, da, au parte de glume si astea, dar aduna cei mai multi bani in fiecare an din turnee si asta inchide gura oricarui comentator.

Apropo: Nu v-ati gandit sa deveniti si baieti de casa? Casatorie. Copii.

Bug Mafia: Unul dintre noi este casatorit. Copii inca nu avem, niciunul.

Apropo: Dati un sfat celor care vor sa se apuce de hip-hop. Ce ar trebui sa faca si spuneti-le daca voi credeti ca se mai poate avea succes din aceasta industrie.

Bug Mafia: Este foarte greu, dar in momentul de fata, spre norocul lor, au un instrument foarte la indemana, si anume internetul. Trebuie sa fie seriosi, sa munceasca foarte mult si sa asculte cu umilinta sfaturile de calitate atunci cand au ocazia sa le primeasca.

Mafia prezinta VN2

Apropo: Fanii cum pot lua legatura cu voi?

Bug Mafia: Pe forum isi pot pune intrebarile si vedem cum putem rezolva problemele si cum putem da raspunsurile, si pe contul de Twitter al lui Tataee.

Apropo: Un mesaj pentru fanii vostri si userii Apropo.ro si Showbiz.ro.

Bug Mafia: Pentru fanii nostri, le transmitem sa aiba in continuare rabdare, cum au avut si pana acum. Nu suntem o trupa obisnuita. Faptul ca nu avem un site oficial si ca suntem una dintre cele mai apreciate trupe din Romania cred ca spune lucrul asta, ca nu suntem o trupa obisnuita. Iar cititorilor vostri, toate lucrurile bune din lume pentru ca se pare ca vin cele rele.