Buga: Sunt satul de promisiuni

Apropo.ro / 24.06.2007, 11:44
Buga: Sunt satul de promisiuni
Atacantul Mugurel Buga a declarat, sâmbata, la Aeroportul Internațional "Henri Coanda", ca spera ca situația sa la Rapid sa se rezolve cât mai repede, însa a subliniat ca pentru a mai juca la formația "alb-vișinie" trebuie sa se ajunga la un acord în privința

Atacantul Mugurel Buga a declarat, sâmbata, la Aeroportul Internațional „Henri Coanda”, ca spera ca situația sa la Rapid sa se rezolve cât mai repede, însa a subliniat ca pentru a mai juca la formația „alb-vișinie” trebuie sa se ajunga la un acord în privința termenilor financiari ai contractului.

„Sper sa ma întorc cât mai repede la Rapid, dar daca nu se rezolva îmi pare rau, asta e fotbalul, se joaca și fara mine. Vreau sa negociez un contract, dar ei nu mi-au spus nicio suma, nimic, cât îmi pot da. Mie mi s-a promis mai demult, am tot așteptat, am zis sa nu fac valuri și atmosfera la echipa, dar de promisiuni sunt satul. Am o vârsta, familia e pe primul plan, iar meritele mele sunt altele. Am spus ca nu vreau sa plec, dar vreau și eu anumiți bani. N-am 170.000. Am luat 50.000 la semnatura și am 120.000 de dolari pe an. Urmatorul an am tot 120.000, nu 170.000”, a explicat Buga.

Atacantul rapidist considera ca situația sa actuala este cauzata de „niște ambiții” ale conducatorilor rapidiști. „Cei de la Rapid au spus ca eu am luat o poziție de forța, dar cu mine nu s-a negociat nimic. Mi s-a spus sa vin întâi la antrenament, sa-mi cer scuze ca am lipsit și, dupa o luna, doua, daca demonstrez ca vreau sa joc la Rapid, vom mai avea o discuție. Eu de ce am facut asta? Ca sa ma întorc și sa-mi cer scuze? Nu. Cred ca este vorba și de niște ambiții din partea celor de sus, de acolo. Nu cred ca din cauza ca a plecat Razvan (n.r. – fostul antrenor rapidist Razvan Lucescu) se întâmpla asemena lucruri. Cu Adrian Ilie (n.r. – fost impresar al lui Buga, actual manager sportiv la FC Steaua) n-am mai vorbit de trei luni, cred ca și-a schimbat și numarul între timp”, a subliniat fotbalistul.

Mugurel Buga a menționat ca și în trecut a vrut sa paraseasca echipa din cauza ca nu i-au fost satisfacute pretențiile financiare: „Domnul Zotta (n.r. – directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta) l-a sunat pe impresarul meu și i-a zis ca n-am venit la antrenament, dar putea sa ma sune pe mine. Se pare ca nu se lucreaza direct cu mine. Am vorbit cu Cristiano Bergodi, personal n-am nimic cu el. A fost o coincidența ca s-a întâmplat acum, dupa ce a venit el. Trebuia s-o fac mai demult, n-am avut curaj, dar am zis ca daca e sa greșesc, macar sa greșesc eu, sa pierd pe mâna mea. Mi-e în pericol cariera, dar asta e viața. O sa vad ce o sa fac, daca ma vor suspenda o sa fiu suspendat doi ani jumate și asta e. Suporterii nu trebuie sa se amestece, ca sa nu aiba probleme cu conducerea clubului”.

Întrebat daca se gândește la retragere, Buga, care în 16 decembrie va împlini 30 de ani, a raspuns evaziv: „Ce asa fac? Asta e”.

Buga nu s-a prezentat la reunirea echipei Rapid și nici la antrenamente, el fiind amendat cu câte 1.000 de dolari pentru fiecare acțiune de la care lipsește. Sâmbata, directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat ca la începutul saptamânii viitoare se vor face toate demersurile pentru ca fotbalistul, care continua sa lipseasca de la pregatire, sa fie suspendat pâna la finalul contractului.

Mediafax