Buget de 2,05% din PIB pentru MApN

Apropo.ro / 30.10.2006, 13:37
Buget de 2,05% din PIB pentru MApN
Comisiile parlamentare reunite de Aparare au aprobat, luni dimineața, în unanimitate, un amendament la legea bugetului, inițiat de Mihai Stanișoara (PD) și Norica Nicolai (PNL), care prevede majorarea bugetului MApN pentru anul 2007 la 2,05% din PIB, au declarat pentru

Comisiile parlamentare reunite de Aparare au aprobat, luni dimineața, în unanimitate, un amendament la legea bugetului, inițiat de Mihai Stanișoara (PD) și Norica Nicolai (PNL), care prevede majorarea bugetului MApN pentru anul 2007 la 2,05% din PIB, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Conform surselor citate, amendamentul adoptat de parlamentarii din Comisiile de Aparare prevede ca sursa pentru majorarea bugetului MApN de la 1,82% la 2,05% din PIB sume provenite de la Ministerul Administrației și Internelor și de la Ministerul Finanțelor.

Argumentul invocat de inițiatorii amendamentului este necesitatea resurselor financiare pentru compatibilizarea Armatei române cu cerințele NATO.

La ședința Comisiilor de resort au participat și ministrul Apararii, democratul Sorin Frunzaverde, și șeful SMG, generalul Gheorghe Marin.

Mediafax