Bugetarii care câștigă peste 4.500 lei lunar vor fi impozitați suplimentar

De: Marian Andrei / 30.05.2012, 09:56
Bugetarii care câștigă peste 4.500 lei lunar vor fi impozitați suplimentar
Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depășește 4.500 lei /lună, măsură care ar putea fi aplicată începând cu anul viitor și numai pentru sectorul bugetar, a declarat ieri premierul Victor Ponta.

Noul impozit se înscrie în sistemul de impozitare diferențiată pe care Guvernul USL intenționează să-l aplice de anul viitor.

„În plus față de acest sistem fiscal, dacă va fi cazul și dacă se va dovedi o idee bună, în special în zona bugetară, pentru că nu vreau să dăm semnale negative în zona privată care deja a suferit destul de multe în urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe lună, acolo poate fi vorba de o taxă de solidaritate. O taxă de 16 plus încă 16 peste ceea ce depășește 1.000 de euro pe lună„, a declarat Ponta.

înainte de a lua o decizie, premierul a arătat că vrea să analizeze datele și să identifice câte persoane se pot afla în această situație, drept pentru care a cerut Ministerului Finanelor o cifră exactă a persoanelor care primesc pensii și salarii de peste 4.500 lei lunar.

Ponta a mai arătat că, deși știe că această măsură „nu ar aduce prea multți bani la buget„, ar fi „un semnal de solidaritate în această perioadă dificilă”.