Bugetul FRF pe 2008 va fi de zece milioane de euro

Apropo.ro / 12.12.2007, 11:23
Bugetul FRF pe 2008 va fi de zece milioane de euro
Ionut Lupescu spune ca bugetul Federatiei Romane de Fotbal pe anul 2008 va fi de zece milioane de euro

Directorul general Ioan-Angelo Lupescu a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca bugetul Federatiei Romane de Fotbal pe anul 2008 va fi de zece milioane de euro, suma din care se vor plati si primele jucatorilor echipei nationale pentru calificarea la Euro 2008.

"Bugetul federatiei pe 2008 va fi de zece milioane de euro, zece milioane si ceva. Dar anul viitor vor fi cheltuieli foarte mari, pentru ca avem si participarea la Euro 2008, sunt si primele jucatorilor de platit, iar apoi vin preliminariile pentru mondiale", a spus oficialul FRF.

Referitor la primele pe care le vor incasa jucatorii individual pentru calificarea la Euro 2008, directorul general a precizat ca acestea vor ramane confidentiale. "Noi nu vom primi de la UEFA 7,5 milioane de euro, ci doar 6 milioane, pentru ca 1,5 va fi impozitul pe care il vom plati statului elvetian. Cat va lua fiecare… jucatorii o sa afle cat. Noi am facut publica suma globala, 2,5 milioane"

Lupescu a explicat ca fata de anul 2006, sumele atrase de FRF in 2007 din activitatile de marketing au crescut substantial. "Legat de actiunile de marketing, avem o crestere de 430 la suta fata de anul 2006 si pentru prima oara banii rezultati vor reprezenta o parte consistenta in bugetul FRF", a spus Lupescu.

De asemenea, el a mentionat ca va mai dura pana FRF va incasa banii de la Loteria Romana, in urma procesului dintre cele doua institutii. "Eu in primul rand sunt sigur ca Loteria va face apel la decizia instantei. Ar fi foarte bine sa primim acei bani, dar deocamdata eu sunt sceptic. Sa ajunga la noi banii si vom vedea atunci ce facem cu ei. Oricum, acest proces va dura foarte mult", a adaugat Lupescu. Pe 5 decembrie, Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Federatiei Romane de Fotbal in procesul intentat Loteriei Romane, care a fost obligata sa plateasca peste 17 milioane de lei. Suma reprezinta reprezinta cota din ultimii sapte ani pe care Loteria Romana o datoreaza federatiei, conform Legii sporturilor 69/2000. Conform trezorierului FRF Vasile Filimon, FRF trebuie sa primeasca anual 20 la suta din incasarile din jocul Pronosport si tot atat din Pariloto.

La inceputul anului 2008, FRF va prezenta un nou parteneriat. Lupescu a precizat ca tot in 2008 expira doua contracte cu sponsorii FRF si ai echipei nationale, care urmeaza sa fie renegociate. "Ieri noi ne-am inteles cu un nou partener, pe care il vom prezenta insa dupa Anul Nou. In 2008, expira contractele a doi sponsori si vom incepe renegocierile. Oricum, noi avem deja 2-3 cereri din partea unor firme de a deveni sponsori oficiali. Probabil ca anul viitor aproximativ 50 la suta din bugetul FRF va fi asigurat din sponsorizari", a spus Lupescu.

In cadrul conferintei de presa de marti, directorul general a prezentat primul calendar oficial al FRF, care cuprinde imagini cu jucatori care au participat la campania de calificare a echipei nationale a Romaniei a Euro 2008. Calendarul va fi pus in vanzare la pretul de 25 de lei, el fiind tiparit in 100.000 de exemplare.

Lupescu: Am castigat procesul cu Dragomir privind comisiile

FRF a castigat procesul intentat de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care contesta hotararea Comitetului Executiv de trecere a comisiilor in subordinea FRF.

"Azi (n.r. – marti) am castigat procesul. Judecatoria a respins solicitarea LPF de anulare a deciziei Comitetului Executiv", a spus Lupescu.

FRF si LPF s-au aflat in litigiu, in aceasta vara, in ceea ce priveste dreptul asupra comisiilor, Agentia Nationala pentru Sport hotarand ca, in conformitate cu Legea Sportului, LPF este organismul care va controla comitetele de judecata. Ulterior, acestea au revenit in subordinea FRF, printr-o hotarare a Comitetului Executiv, iar LPF a actionat in judecata federatia pentru a se stabili pe aceasta cale tutela comisiilor.