Bulbi de anghinare cu oua și sos de legume

Apropo.ro / 04.05.2006, 17:56
Bulbi de anghinare cu oua și sos de legume
Ingrediente pentru 4 porții 12 bulbi de anghinare congelați, 12 oua de prepelița, 12 lingurițe de caviar. Pentru sosul de legume: 2 fire de praz, 2 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de ulei de masline, 1 legatura de marar proaspat, 1 ceașca de supa de legume, sare,

Ingrediente pentru 4 porții
12 bulbi de anghinare congelați, 12 oua de prepelița, 12 lingurițe de caviar.

Pentru sosul de legume:
2 fire de praz, 2 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de ulei de masline, 1 legatura de marar proaspat, 1 ceașca de supa de legume, sare, piper.

Preparare
Se decongeleaza bulbii de anghinare, se oparesc 5 minute în apa cu sare și se pun la scurs într-o strecuratoare. Separat, se taie prazul, morcovii, ceapa, se condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper și se calesc 7 minute în ulei încins. Se scoate cu grija mijlocul bulbilor de anghinare și se umplu cu legumele calite. Se face o adancitura între legume, în care se pune cate un ou de prepelița. Se așaza totul într-o tava termorezistenta, se adauga supa, se acopera cu folie de aluminiu și se pun la cuptor, aproximativ 20 de minute, pana cand ouale se încheaga și sosul scade. În momentul servirii, se adauga cate o lingurița de icre negre la fiecare bulb de anghinare.