Bulgaria ar putea ramane fara prognoza meteo

De: MediafaxFoto / 28.10.2011, 09:53
Bulgaria ar putea ramane fara prognoza meteo
Presedintele Academiei bulgare de Stiinte a avertizat ca, din cauza reducerilor bugetare, Institutul National de Meteorologie si Hidrologie si-ar putea suspenda activitatea.

Potrivit lui Nikola Sabotinov, bugetul alocat Academiei de Stiinte pentru 2012 este cifrat la putin peste jumatatea sumei necesare pentru functionarea acestuia, iar angajatii institutelor Academiei lucreaza deja cu salariile reduse, ei fiind platiti pentru numai trei saptamani de lucru pe luna.

In ceea ce priveste prognozele meteo, acestea ar putea fi sa nu mai fie facute de la 1 noiembrie, data de la care institutul de Meteorologie ar putea sa-si suspende activitatea daca nu vor fi gasite solutii de finantare a activitatii.

Situatie institutului de Meteorologie nu este singulara, pericolul de suspendare a activitatii planand si asupra Institutului de Geofizica, ceea ce ar determina incetarea monitorizarii activitatii seismice pe teritoriul Bulgariei.

Academia bulgara de Stiinte a anuntat ca intentioneaza sa dea in judecata statul la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, in cazul in care Guvernul nu revizuieste bugetul alocat pentru anul viitor.