Bulgaria are prima bibliotecă pe plajă din Europa

Apropo.ro / 19.07.2013, 14:00
În stațiunea Albena din Bulgaria a fost inaugurată prima bibliotecă pe plajă din Europa.

În Sydney, Australia, pe plaja Bondi se găsește cea mai mare bibliotecă publică din lume. Cu acest exemplu, Bulgaria a luat inițiativa și a făcut pe plaja din stațiunea Albena prima bibliotecă publică pe plajă din Europa, și a treia din lume.

Aceasta măsoară 12 metri lungime și este concepută special pentru a fi protejată de vânt, umiditate, ploaie, etc. Este prevăzută pentru o capacitate de a stoca peste 4.000 de volume.

albena

Aceasta se află în apropierea hotelului Kaliopa și are peste 2.500 de volume de cărți traduse în engleză, rusă, română, germană, spaniolă, italiană, franceză, bulgară, etc.

Cei aflați în zonă, fie că sunt la plajă sau la plimbare pot citit gratuit orice carte doresc, fără a lăsa vreun act de identitate.

Titlurile au fost atent selectate pentru a acoperi cât mai multe genuri, după preferințe.

Special pentru turiștii străini au fost expuse și cărțile lui Jordan Yovkov „Albena” traduse în șase limbi străine.

albena

Turiștii pot returna cartea pe care au împrumutat-o sau o pot lăsa pe cea proprie, dacă vor, pentru diversificarea colecției.

Bulgarii spun că nu se vor opri aici, ci au de gând să extindă biblioteca. Și-au propus să creeze o atmosferă plăcută pentru cel aflat în vacanță, sau localnici, și se pare că eforturile lor nu au fost deloc în zadar.