Bulgaria este destinația de vacanța preferata a grecilor

Apropo.ro / 05.07.2005, 17:43
Bulgaria este destinația de vacanța preferata a grecilor
Numarul de turiști straini care au vizitat Bulgaria a crescut cu 3,09% în primele cinci luni ale acestui an fața de perioada similara a anului trecut, majoritatea vizitatorilor fiind cetațeni greci, potrivit Novinite. Numarul grecilor care au vizitat Bulgaria în

Numarul de turiști straini care au vizitat Bulgaria a crescut cu 3,09% în primele cinci luni ale acestui an fața de perioada similara a anului trecut, majoritatea vizitatorilor fiind cetațeni greci, potrivit Novinite.

Numarul grecilor care au vizitat Bulgaria în intervalul ianuarie-mai a fost de 273.062.

Încasarile obținute de la turiștii straini, exclusiv cele din transport, s-au ridicat, în primele patru luni ale anului, la 283,9 milioane de euro, în creștere cu 8,13% fața de perioada similara a anului trecut.

Potrivit datelor Ministerului Culturii și Turismului de la Sofia, 1,58 de milioane de turiști bulgari au calatorit în strainatate în perioada menționata, în creștere cu 9% comparativ cu primele cinci luni ale 2004.

Preferințele bulgarilor pentru petrecerea vacanțelor s-au îndreptat în principal spre Turcia. În perioada ianuarie-mai, s-au înregistrat peste 620.000 de excursii în statul vecin.

Pe urmatoarele locuri în topul destinațiilor preferate de bulgari s-au situat Grecia, Germania și Italia.

Mediafax