Bulgarii de la Smallman cântă pe scena din Club Fabrica

De: Dragos Tanase / 15.10.2014, 09:00
Bulgarii de la Smallman cântă pe scena din Club Fabrica
Trupa bulgărească de folk/progressive/sludge metal Smallman va concerta pe 1 noiembrie, de la ora 20, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50).

Smallman și-a lansat în vară cel de-al treilea album numit Envision, album primit foarte bine atât în Bulgaria, cât și în presa străină de specialitate (Italia, Olanda, Serbia, SUA). De aceea, trupa s-a hotărât ca toamna aceasta să pornească un turneu prin România, Serbia și Grecia.

Imagini (audio+video) de la realizarea albumului Envision: https://www.youtube.com/watch?v=EUaOaUgUvVM

Alături de instrumentele obișnuite ale unei trupe de rock (guitars, bass, drums, percussions), bulgarii de la Smallman folosesc și instrumente tradiționale balcanice precum gaida sau cavalul, care creează o atmosferă specială la fiecare concert.

De asemenea, show-urile Smallman cuprind și efecte vizuale personalizate pentru fiecare melodie de pe noul album. Svetan, vocalul trupei, este și un artist vizual, specialist în aceste efecte.

Trupa Smallman este formată din:

Svetan Hadzhiyski – vocals, bagpipes, samples, percussions

Ivan Todorov – guitars

Stefan Penev – bass

Andon Trapkov – drums

Deși pe pagina oficială, la genul muzical ei au trecut „fără granițe”, presa de specialitate au încadrat Smallman la folk/progressive/sludge metal.

Albumul Envision din 2014 poate fi ascultat pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jK1dOqGGrlk&list=PLQNIpRtiGbh57OfgNiWMY8W6cUp31GEVX

Smallman – Labyrinth Of Present (Official Video), piesă de pe albumul al doilea, Labyrinth Of Present (2010): https://www.youtube.com/watch?v=FB7cfbpfuxE.

Primul album a apărut în 2006 și s-a numit chiar Smallman.

 

 

Data și ora: sâmbătă, 1 noiembrie, ora 20

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)