Bunele maniere la plajă

De: Carmen Ulian / 30.07.2014, 14:30
Bunele maniere la plajă
Chiar și atunci când te afli la plajă este recomandat să respecți câteva reguli de bun simț pentru a nu deranja pe nimeni în jur. Oare câți respectă acest lucru.

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca cineva să-ți strice liniștea și starea de zen atunci când încercai să te relaxei pe un șezlong, la plajă. Să vină cineva cu impresia că este buricul pământului și că este singur în acel loc. Acest grup de indivizi ar trebui să stea pe o plajă privată, acolo unde bunele baniere nu sunt acceptate.

Iată cam ce ar trebui să faci tu, ca om, pentru a nu deranja pe cei de lângă tine, care se află în vacanță.

1. Nu-ți lipi prosopul de plpajă sau șezlongul de o altă persoană

Nu este deloc plăcut să simți cum cel care tocmai a ieșit la plajă își pune prosopul lângă tine, îți ia din soare, te umple de nisip. De parcă tu nici nu ai fi acolo. Puțină intimitate, cât se poate într-un loc aglomerat, este recomandată.

2. Ascultă doar tu muzica

Nu da volumul la maxim pentru toată plaja. Nu toți au aceeași dispoziție ca a ta sau poate au alte preferințe muzicale.

3. Nu fuma ca turcul

Poți sta lângă un nefumător, sau o familie cu copil, iar fumul tău de țigară este deranjant pentru ei. Poate și pe tine te-ar deranja să inhalezi un fum gros de trabuc sau o sticlă de parfum odată. Poți să te îndepărtezi puțin de locul în care stai, iar treaba este rezolvată.

4. Nu ignora semnele de avertizare

Dacă ți se precizează că nu ai voie să înoți într-o anumită zonă. Cu siguranță că cei care au pus acel panou știu mai multe decât tine și vor să te protejeze.

5. Fără activități sportive lângă mulțime

Locurile pentru asemenea activități sunt separate de cele destinate relaxării. Nimeni nu-și dorește să se trezească cu o minge peste față, o mână de nisip în par sau multe altele. Nu trebuie să mergi la sala de sport pentru aceste lucruri, dar te poți îndrepta către o zonă mai sigură pentru a te distra.

6. Fără țipete

Unii stau la soare, la plajă, cum vrei să-i spui pentru că-și doresc să se bronzeze, să se relaxeze. Au nevoie de un moment de liniște. Este deranjant ca cineva de alături să scoată telefonul mobil și să vorbească exagerat de tare sau să urle după copilul neascultător fără să se ducă după acesta.

Acestea sunt doar câteva dintre regulile de bun simț pe care nu ar trebui să ți le spună nimeni atunci când te afli la plajă sau în alt loc public. Nu înseamnă că respectivii sunt niște fandosiți care ar trebui să se ducă în vârful muntelui dacă vor liniște. Se poate întâmpla să treci și tu prin aceeași situație și nu ți-ar conveni ca acel loc să fie confundat cu un mare parc de distracții. Cum aceste lucruri nu le prea poți împăca nu rămâne decât să tratezi situația cu calm și răbdare sau să cauți un alt loc mai liniștit.