BURGERFEST 2019: live cooking show-uri şi multă muzica bună

Apropo.ro / 06.05.2019, 19:23
BURGERFEST 2019: live cooking show-uri şi multă muzica bună
Cea de-a cincea editie BURGERFEST v-a pregatit o serie de demonstratii culinare cu trei chefs, care mai de care mai talentat in arta burgeritului.

Astfel, sambata 11 mai si duminica 12 mai, va asteptam sa aflati secrete si retete din lumea burgerilor, dupa urmatorul program:

Sambata, 11 mai

·       Chef Florin Arvunescu – de la 16:00

·       Chef Alexandru Cirtu – de la 17:00

·       Chef Vlad Neagoe – de la 18:00

Duminica, 12 mai

·       Chef Florin Arvunescu – de la 15:00

·       Chef Alexandru Cirtu – de la 16:00

·       Chef Vlad Neagoe – de la 17:00

Mai jos cateva cuvinte despre cei trei maestri ai burgeritului:

Chef Alexandru Cîrţu si Chef Florin Arvunescu sunt doi fosti participanti la MasterChef, acum fiind doi cunoscuti chefi in bucatariile din Romania. Alexandru Cîrţu, impreuna cu colegul sau, Mehrzad, a deschis UNU Fine Food (burgeri artizanali, dar si alte preparate urbane) – locatia facand parte din portofoliul lor de consultanta. Florin Arvunescu are propriul restaurant, Birria, restaurant care are in meniu 12 tipuri de burgeri.

Chef Vlad Neagoe este bucatar in primul food truck de burgeri din Romania, respectiv BurgerVan, avand o experienta vasta in gatirea preparatului vedeta al festivalului nostru.

Continuand cu chefs talentati, a venit momentul sa va prezentam si juriul care va decide care este CEL MAI BUN BURGER la aceasta editie a festivalului:

Chef Alex Petricean

Prima data l-am cunoscut prin intermediul MasterChef, insa ce a urmat avea sa ne dovedeasca faptul ca Alex Petricean este un adevarat explorator al gusturilor, ajungand acum sa fie unul dintre bucatarii de top ai Romaniei. Si-a desavarsit experienta in cateva din cele mai bune restaurante din lume, iar acum si-a deschs propriul restaurant, NOUA, dupa ce anul trecut, in calitate de head chef la Maize a castigat titlul de Bucatarul-sef al Anului 2018.

Chef Foa

Florin Scripca (Chef Foa), unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, a inceput sa munceasca in domeniul culinar de la 18 ani. Desi are doar 37 de ani, Foa are o cariera bogata in spate. El este creierul echipei de bucatari Flavours Food Design, Stradale si divizia de catering Flavours.

Chef Nico Lontras

Cu multa pasiune si profesionalism, Nico Lontras a influentat lumea gustului din bucatariile din Irlanda, Estonia, Norvegia si, mai ales, din Romania. Este un consultant respectat si apreciat, recunoscut pentru experienta sa bogata si dorinta constanta de evolutie si dezvoltare a tot ce inseamna bun gust in bucatarie. Astazi, prin intermediul firmei Rare Foods Services şi impreuna cu Chef Johnny Şuşală a investit într-o mică linie de producţie artizanală de produse ready to eat, 2Chefs.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuti, juriul BurgerFest are un membru in plus ales din randul publicului participant la festival. In urma unei riguroase selectii si a mai multor zile de scoala teoretica si practica, Cristina Andreia Dima, a fost aleasa sa faca parte din juriul competitiei de profesionisti.

Si pentru ca mancarea delicioasa merge cel mai bine cu muzica buna, mai jos vi-i prezentam si pe cei trei DJ-i care se vor ocupa de atmosfera de dinainte de concerte: Hefe(Coma), NotSoCommonDJ (Electrocord) si Abasc.

Abasc

Daca la inceput a fost fotograf si blogger, de curand s-a apucat sa puna muzica sub numele de AbascMusic. Totul a inceput cu primul gig, la Budapesta, urmat apoi de altele la Electric Castle, Dianei4 si Femei pe Matasari. A avut oportunitatea sa mixeze alaturi de Oliver Koletzki, Simon Iddol, DJ Vasile si John Riley.

Hefe (Coma)

Este membru al trupei Coma din anul 2000, iar la BurgerFest vine direct de pe playground-ul de la Rock FM, unde se joaca impreuna cu Adrian Despot. Vine sa fie DJ-ul nostru de alternative rock, punk, ska si alte muzici indie numai bune ca garnitura la burgerii deliciosi din cadrul festivalului.

NotSoCommonDJ (Electrocord)

George si-a ales corect alter ego-ul: NotSoCommonDJ. Un personaj complet sarit din tipare, crescut si educat (muzical) in Bucurestiul nouazecist, devenit raver cu program fix in perioada in care Breakbeat-ul era rege, dictionar ambulant de muzica electronica pe parcurs si DJ cu norma intreaga intr-un peisaj muzical ceva mai diversificat, dar puternic concentrat pe dans. In 2006 s-a asezat pentru prima oara in fata unui mixer, iar de atunci a devenit responsabil pentu un stil propriu si personal de magie auditiva.

BURGERFEST 2019 isi asteapta publicul si cu cinci concerte, iar programul acestora pe zile este urmatorul:

Vineri, 10 mai:

OCS

Sambata, 11 mai:

JURJAK

VIŢA DE VIE

Duminica, 12 mai:

LES ELEPHANTS BIZARRES

ROA