Burgerii cu carne de balena, ultima moda culinara în Japonia

Apropo.ro / 17.06.2006, 14:34
Burgerii cu carne de balena, ultima moda culinara în Japonia
Pentru a ajunge la tinerii consumatori mai atrași de burgeri decât de bucataria tradiționala care utilizeaza carnea de balena, un restaurant japonez a propus un nou produs, burgerul cu carne prajita de balena, transmite Reuters. Sandvișul, care este facut din carne

Pentru a ajunge la tinerii consumatori mai atrași de burgeri decât de bucataria tradiționala care utilizeaza carnea de balena, un restaurant japonez a propus un nou produs, burgerul cu carne prajita de balena, transmite Reuters.

Sandvișul, care este facut din carne prajita de balena, salata și sosuri de maioneza și roșii, este creația unui restaurant specializat în mâncare din carne de balena, aflat în orașul Wada, situat la circa o suta de kilometri sud-est de Tokyo.

„Tinerii considera ca pâinea și carnea de balena reprezinta o combinație buna, astfel încât burgerii sunt extrem de populari”, a declarat Akiji Ichihara, proprietarul restaurantului.

Un burger sau un sandviș cu carne de balena costa 2,62 dolari. Restaurantul mai ofera și o a treia varianta de produs, un hot-dog cu carne de balena.

Ichihara prepara astfel de sandvișuri numai o zi pe luna. Recordul sau de vânzari a fost de 700 de sandwitchuri și burgeri într-o singura zi.

„Consideram carnea de balena tare și greu de mâncat, însa de fapt e delicioasa”, a declarat unul dintre cumparatorii insoliților burgeri.

Mediafax