Burgerul cu vită Kobe și trufe face 250 de dolari

De: Marian Andrei / 06.03.2014, 16:00
Burgerul cu vită Kobe și trufe face 250 de dolari
"Ne-am gândit să cerem 999 de dolari, dar am realizat că nimeni nu va da acești bani. La 250 de dolari, se vor găsi câțiva oameni care să-l cumpere!", spune patronul restaurantului american care va vinde acest burger.

„Burgerul răsfăț”, care va conține carne de vită Kobe, trufe, caviar și foie gras, va face parte din oferta unui restaurant care se va deschide luna aceasta în orașul american Midtown iar patronul speră că va primi titlul de cel mai scump burger din oraș.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Ne-am gândit să-l punem în vânzare cu prețul de 999 de dolari”, a declarat presei Abigail Tan, unul dintre executivi, „dar ne-am dat seama că nu-l va cumpăra nimeni„. Tan a mai adăugat că, asemnea unui Rolls Royce, burgerul este făcut manual.

Pentru cei care nu vor fi dispuși să dea chiar și 250 de dolari pe un burger, oferta restaurantului va mai cuprinde alte tipuri de burgeri, unii de inspirație asiatică, cu prețuri între 12 și 17 dolari.

Rețeta acestui burger a fost creată în 2001 de chef-ul Daniel Boulud de la DB Bistro Moderne din New York, atunci când a combinat carnea de vită cu foie gras. Acesta se găsește și azi în oferta bistroului, la prețul de 32 de dolari, varianta cu trufe costând 140 de dolari.