Burka Avenger, o nouă „colegă” pentru Wonder Woman și Catwoman

De: Marian Andrei / 26.07.2013, 17:00
Burka Avenger, o nouă
Noua serie de desene animate care va fi lansată în luna august în Pakistan va avea drept personaj principal o nouă supereroină, Burka Avenger.

Personajul central al proiectului este o învățătoare modestă cu abilități în arte marțiale. Ea se ascunde sub burka (vălul cu care femeile musulmane își acoperă fața) și luptă cu răufăcătorii locali, care doresc să închidă școala pentru fete unde lucrează eroina.

Acțiunea filmului este inspirată din evenimentele reale ale Pakistanului, unde talibanii, care se opun educării fetelor, au aruncat în aer sute de școli și atacă frecvent profesorii.

Însă spre deosebire de realitate, personajele filmului sunt mai degrabă hilare decât violente și periculoase și nu se ridică la nivelul personajului principal, primul ninja din Asia de Sud care folosește cărți și caiete drept scut iar creioanele îi sunt arme.

Serialul a fost creat pentru a sublinia importanța educării fetelor și pentru a învăța copiii, în general, să protejeze mediul înconjurător, să fie toleranți și să nu practice discriminarea.