Burning Man, festivalul funky din deșertul Black Rock din Nevada (Poze)

Apropo.ro / 22.07.2013, 16:00
Festivalul Burning Man din Black Rock City, Nevada, adună anual zeci de mii de persoane din toate colțurile lumii. Acest festival este considerat un haos organizat.

Departe de oraș, înconjurați doar de nisipul deșertului Black Rock din Nevada, SUA, zeci de mii de oameni își dau întâlnire pentru a se distra împreună. Burning Man adună iubitorii de artă, muzică, care alegorice și orice altceva… de la dans până la distracție și costumații bizare unicat, își împărtășesc unii altora pasiunile, nebunia, dorința de viață și voie bună.

GALERIE FOTO

burningman

burningman

burningman

Burning Man este un festival ușor neobișnuit pentru că are loc pe o suprafață mult mai mare decât cele obișnuite – puțin peste 8 kilometri, iar pe durata evenimentului participanții formează mai degrabă o comunitate sau un oraș decât un grup imens venit pentru artă.

burningman

Vedere aeriană asupra taberei Burning Man – cu toții sunt așezați în semicerc, iar  „în arenă” au loc reprezentațiile

burningman

burningman

burningman

În fiecare an, festivalul are o altă temă. Primul eveniment care a deschis seria ce continuă și astăzi a avut loc în 1986 și s-a ținut pe plaja Baker din San Francisco. În 2013, festivalul are ca temă Cargo Cult și va avea loc între 26 august și 2 septembrie. Fondatorii Burning Man sunt Larry Harvey și Jerry James. Au găsit deșertul ca fiind cea mai potrivită locație pentru exprimarea lor artistică. Statuile construite de ei sunt mai apoi arse din temelii. La acest festival poate participa oricine dorește, cu o condiție – să se exprime liber și să nu îi fie teamă să arate ceea ce este cu adevărat. Pentru a participa trebuie să-ți cumperi bilet sau poți fi voluntar. Aici, băuturile sunt gratuite, cafeaua și gheața costă!