Bush asociaza razboiul din Irak cu lupta împotriva gruparii al-Qaida

Apropo.ro / 25.07.2007, 09:27
Bush asociaza razboiul din Irak cu lupta împotriva gruparii al-Qaida
Presedintele american George W. Bush a încercat, marti, sa asocieze razboiul din Irak contextului general de lupta împotriva terorismului, într-o încercare de a-si apara strategia aplicata unui conflict tot mai nepopular, relateaza Reuters. Bush a rostit un discurs la baza aeriana

Presedintele american George W. Bush a încercat, marti, sa asocieze razboiul din Irak contextului general de lupta împotriva terorismului, într-o încercare de a-si apara strategia aplicata unui conflict tot mai nepopular, relateaza Reuters.

Bush a rostit un discurs la baza aeriana din Charleston la o zi dupa ce orasul a fost gazda unei dezbateri electorale la care au participat cei opt candidati democrati înscrisi în cursa pentru Casa Alba si care au cerut din nou retragerea trupelor americane din Irak.

Citând o serie de informatii recent declasificate, Bush a rapuns celor care sustin ca razboiul din Irak nu se mai înscrie în cadrul eforturilor globale de combatere a terorismului.

„Al-Qaida din Irak este o grupare înfiintata de teroristi straini, condusa în mare parte de teroristi straini si loiali liderului strain al teroristilor: Osama ben Laden”, a declarat Bush audientei formata în special din militari si membrii familiilor acestora.

„Ei stiu ca sunt membri al-Qaida, poporul irakian stie ca ei sunt membri al-Qaida, toti musulmanii stiu ca ei sunt mebri al-Qaida”, a insistat Bush.

Mediafax