Bustul lui Nicolae Titulescu, expus permanent în Parlamentul European

De: Marian Andrei / 04.12.2013, 11:30
Bustul lui Nicolae Titulescu, expus permanent în Parlamentul European
Bustul fostului diplomat Nicolae Titulescu a fost dezvelit, marți, la Parlamentul European, unde va fi expus permanent, alături de alte personalități ale continentului european.

Jim Higgins, chestor al Parlamentului European, a declarat că amplasarea bustului lui Nicolae Titulescu în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles reprezintă un eveniment „deosebit de istoric și de simbolic”. „Acest bust a fost în mai multe capitale europene și acum își găsește un cămin permanent, aici, în Parlamentul European”, a declarat Jim Higgins.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat că ceremonia de dezvelire a bustului lui Titulescu reprezintă „un eveniment foarte important” care marchează începutul unei campanii de promovare a României.

Nicolae Titulescu este „o personalitate care pentru România reprezintă un simbol al acestei legături extraordinare între România și Europa”. „Filosofia sa era că Europa trebuie să se regăsească în România (…), dar și că Europa fără România nu poate exista. A fost un soldat al păcii, acesta a fost mesajul pe care l-a transmis întotdeauna”, motiv pentru care își are locul în „galeria marilor personaje ale istoriei și vieții europene”.

Bustul din bronz al fostului diplomat român și președinte al Ligii Națiunilor Nicolae Titulescu (1882-1941) a fost realizat de artistul Doru Drăgușin.