Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a divorțat la vârsta de 82 de ani

De: Marian Andrei / 08.01.2013, 13:45
Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a divorțat la vârsta de 82 de ani
Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a redevenit bărbat "liber" la vârsta de 82 de ani, după ce a divorțat de cea de-a treia sa soție, Lois Driggs Cannon.

Motivele invocate în cererea de divorț, depusă în 2011, sunt „diferențele ireconciliabile” dintre celebrul astonaut și soția sa, cu care s-a căsătorit de Sfântul Valentin în 1988.

Divorțul a fost pronunțat pe 28 decembrie anul trecut, iar prețul pe care l-a plătit Aldrin pentru libertatea sa nu este deloc mic. Înțelegerea vizează 50% din conturile bancare ale astronautului, care însumează 475.000 de dolari, și 50% din profiturile obținute de Aldrin din diverse afaceri, acțiuni și brevete.

Lois Driggs Cannon va păstra în urma divorțului automobilul Mercedes al cuplului și va primi o pensie lunară de întreținere de 9.500 de dolari. Totodată, ea va încasa 30% din veniturile anuale obținute de Buzz Aldrin, estimate la peste 600.000 de dolari.

Divorțurile la o vârstă înaintată a ajuns o modă în Statele Unite. Un alt divorț care a făcut vâlvă a fost cel al tatălui lui Mel Gibson care a divorțat la 93 de ani. Spre deosebire de Aldrin, însă, Hutton Gibson i-a cerut soției, mai tânără cu 20 de ani ca el, pensie alimentară, dar și achitarea cheltuielilor de divorț.