C-Class, la rang de arta

Apropo.ro / 06.02.2004, 12:11
C-Class, la rang de arta
La patru ani de la lansare, Mercedes C-Class primeste un facelift discret in partea frontala si se imbogateste cu o multitudine de inovatii tehnice. La patru ani de la lansare, Mercedes C-Class primeste un facelift discret in partea frontala si se imbogateste cu o multitudine de inovatii

La patru ani de la lansare, Mercedes C-Class primeste un facelift discret in partea frontala si se imbogateste cu o multitudine de inovatii tehnice.

La patru ani de la lansare, Mercedes C-Class primeste un facelift discret in partea frontala si se imbogateste cu o multitudine de inovatii tehnice. Incepand cu primavara acestui an, C-Class se va remarca printr-un comportament mai sportiv, gratie modificarilor anuntate la nivelul sasiului, directiei si transmisiei manuale cu 6 trepte. Gama motorizarilor este completata prin introducerea propulsorului pe benzina 230 Kompressor de 192 CP, disponibil pana acum doar pentru SportCoupe. Puterea motorului diesel 220 CDI ajunge la 150 CP in timp ce indicativul varfului de gama C 32 AMG este inlocuit cu 55 AMG. Mai exact, in premiera pentru clasa C, Mercedes „pune la bataie” V8-ul de 367 CP si anunta un demaraj de la 0 la 100 km/h in 5,2 s.

In habitaclu intervin modificari minore de design, in special la nivelul consolei centrale. Sistemul inteligent de climatizare automata Thermatic este oferit standard, alaturi de noua vopsea metalizata dezvoltata de Mercedes, a carei structura garanteaza un grad ridicat de rezistenta la zgarieturi. Pe lista echipamentelor hi-tech optionale se numara acum farurile adaptive bi-xenon, comenzile pe volan pentru transmisiile automate si noua gama de sisteme audio si de navigatie.

Vanzarile actualei generatii C-Class, lansata oficial in mai 2000, au depasit pragul de 1,26 milioane unitati. Pana la acest moment, aceasta performanta nu a mai fost inregistrata de Mercedes cu nici un alt model intr-o perioada de timp atat de scurta.

Autoshow

Tags: