Cabral şi Andreea Ibacka, disperaţi! „Ne mor prietenii!”

De: Nicoleta Nicolae / 03.11.2015, 08:59

Cabral şi Andreea Ibacka, disperaţi!
Andreea şi Cabral trec prin momente grele, la fel ca alte câteva sute de familii, după nenorocirea care a avut loc, vineri noapte, în clubul Colectiv, acolo unde 30 de suflete nevinovate şi-au găsit sfârşitul şi peste 140 de trupuri au fost arse de flăcările nemiloase.

Cu doar câteva ore în urmă, atât Andreea, cât şi Cabral şi-au strigat disperarea pe Facebook.

„Scriu aici pentru că nu ştiu la cine să apelez: o parte dintre victimele accidentului de la Colectiv sunt la spitalul Sfântul Pantelimon, dar despre ei nu se scrie nimic. Trei dintre victime sunt în stare gravă şi din câte se pare este mare nevoie de ajutor specializat. Ştie cineva unde trebuie vorbit astfel încât una dintre echipele internaţionale să vină şi aici? AJUTOR, vă rog, ne mor prietenii! Starea lor deja s-a degradat foarte mult”, a scris Andreea Ibacka, soţia lui Cabral, pe pagina sa de socializare.

„De când am auzit de nenorocirea de vineri am considerat că nu trebuie să scriu pe blog sau Fb, cred cu tărie că în astfel de momente ar trebui rostite în spaţiul public doar cererile de ajutor şi informările relevante pentru a rezolva problemele.

Nu înjurături, nu acuzaţii, nu bălăcăreli şi judecăţi.

Primul moment…
Acum cred că e momentul să ne îngrijim prietenii care se luptă pentru viaţa lor, e momentul să ne plângem morţii.
Acum plângem. Şi poate că lacrimile astea n-ar trebui amestecate cu nimic altceva. Poate că ar trebui să lăsăm pentru puţin mai târziu ura şi dorinţa de dreptate. Poate că acum ar trebui să ne strângem unii într-alţii şi să încercăm să fim puternici.
Următorul moment poate că ar trebui să vină mâine. Sau poimâine. Nu ştiu când, ştiu doar că acesta ar trebui să fie momentul în care să ne aplaudăm eroii.

Al doilea moment…
Citesc disparat în fel-de-fel de locuri despre fel-de-fel de oameni care ne-au salvat prietenii, cei care au putut fi salvaţi.
Vorbim de cei care s-au transformat din victime în salvatori şi-au intrat din nou în club să-i salveze pe ceilalţi… ei sunt eroii noştri.
Vorbim de vecinii clubului care-au sărit în foc să ajute victimele… ei sunt eroii noştri.
Vorbim despre echipajele de la Ambulanţă, de tot sistemul medical din Bucureşti, de toţi doctorii, toate asistentele, şoferii, brancardierii, de toţi… ei sunt eroii noştri.
Vorbim de toţi cei care au salvat oameni. Ei sunt eroii noştri, pe care trebuie să-i aplaudăm.
Pentru că merită asta, merită aprecierea noastră, merită să dăm cu fruntea de pământ în timp ce le mulţumim pentru riscurile asumate, pentru eforturile făcute.
Trebuie să le mulţumim pentru ca lumea întreagă – dar mai ales ai noştri – să ştie că românii ştiu a-şi preţui eroii.

Al treilea moment: judecata.
Fără furie oarbă, asta n-a ajutat pe nimeni.
Dar cu presiunea maselor, avându-ne pe toţi în spate… hai să vedem vinovaţii.
Nu suntem în anul 1200 să-i mătrăşim în piaţa publică… suntem în 2015 şi avem legi.
Şi în virtutea acestor legi vreau să-i văd pedepsiţi pe cei care mi-au omorât prietenii.
Să-i văd pedepsiţi pe cei care mi-au mutilat prietenii.
Să-i văd pedepsiţi pe cei care au făcut în aşa fel încât atâţia români tineri au murit şi mulţi alţii se luptă acum cu moartea, respiraţie cu respiraţie.
Nu putem permite să lăsăm şi asta să treacă.
Nu fac politică.
Dar aş vrea ca cei sacrificaţi de dragul unor şpăgi criminale să aibă măcar liniştea că cei care i-au omorât sau nenorocit au fost pedepsiţi.
Te rog să nu dai share acestui text. Nici like. N-am scris pentru mine, pentru trafic sau pentru apreciere. Ce te rog – în cazul în care eşti de acord cu ce-am scris mai sus – te rog să-ţi foloseşti şi tu vocea sau tastatura pentru a spune cum simţi.
Şi când va veni momentul să cerem dreptate… să fim o singură voce”, a mărturisit şi Cabral, potrivit cabral.ro.