Cafeaua care costă de zece ori mai mult decât face, luată cu asalt pe eBay

De: Gabriela Voicu / 18.12.2012, 16:30
Cafeaua care costă de zece ori mai mult decât face, luată cu asalt pe eBay
Consumatorii de cafea au luat cu asalt eBay, după ce pe site a fost scoasă la licitație o serie de vouchere pentru cafea, chiar dacă ele costă de zece ori mai mult decât prețul original.

După ce Starbucks a lansat o ediție limitată cu 5.000 de carduri metalice, care au fost vândute în timp-record pe site-ul Gilt pentru 450 de dolari fiecare, 56 dintre acestea au apărut pe eBay, iar licitațiile pornesc de la un preț cu mult mai mare decât cel original.

Unul dintre vouchere a fost vândut recent pentru 1.001 $, iar altul încă așteaptă doritori, fiind scos la licitație pentru o sumă care pornește de la 5.000 $!

Cartelele metalice vin încărcate cu un credit de 400 $, iar posesorii primesc automat acces de membru „My Starbucks Rewards Gold Level”, care le permite să achiziționeze gratuit o băutură aniversară de la Starbucks, dar și un produs gratuit din meniu, după ce cumpără 12 băuturi.

Card Starbucks de vânzare pe eBay

Consumatorii înrăiți de cafea s-au mișcat atât de repede pentru a cumpăra cardurile oferite de Starbucks, încât clienții care le-au ratat i-au acuzat pe cei de la Gilt de neseriozitate.

Aceștia au emis ipoteze potrivit cărora cartelele nu ar fi fost disponibile, de fapt, decât pentru membrii Starbucks.

Potrivit USA Today, membrii ar fi primit joia trecută acces la carduri înainte ca ele să fie adăugate pe Gilt, o zi mai târziu, iar pe pagina de Facebook a celor de la Gilt userii și-au exprimat bănuiala că niciunul dintre carduri nu ar fi fost, de fapt, disponibil pe site, oferta fiind falsă.

De exemplu, un reporter a scris pe Twitter că observase pe Gilt o rezervare făcută pentru un card după doar 5 secunde de la apariția acestuia.