Cafeaua pastreaza tinerețea barbaților

Apropo.ro / 20.10.2006, 14:16
Cafeaua pastreaza tinerețea barbaților
Consumul de cafea poate ajuta la pastrarea tinereții în cazul barbaților, este concluzia unui studiu care s-a desfașurat timp de zece ani și care a fost realizat de o echipa de cercetatori de la National Institute For Public Health And The Environment din Olanda. Studiul a

Consumul de cafea poate ajuta la pastrarea tinereții în cazul barbaților, este concluzia unui studiu care s-a desfașurat timp de zece ani și care a fost realizat de o echipa de cercetatori de la National Institute For Public Health And The Environment din Olanda.

Studiul a scos la iveala faptul ca barbații care au consumat zilnic trei cești de cafea au înregistrat un declin mai mic al capacitaților cognitive odata cu înaintarea în vârsta.

La studiu au participat 676 de barbați din mai multe țari din Europa.

În cazul barbaților care nu au consumat aceasta bautura, declinul capacitaților cognitive a fost de patru ori mai mare fața de cel înregistrat la consumatorii de cafea.

Una dintre teoriile cercetatorilor este aceea ca principala substanța din aceasta bautura, cofeina, are efect asupra receptorilor din creier îmbunatațind memoria.

Alte studii recente au scos la iveala faptul ca aceasta bautura contribuie la reducerea riscului de apariție a maladiei Parkinson sau a diabetului.

Cafeaua conține acizi clorogenici și melanoizi care împiedica acțiunea radicalilor liberi și sunt anti-oxidanți puternici. Aceasta bautura mai conține minerale utile, mai ales potasiu și magneziu.

Cafeaua este mai eficace decât fructele și legumele în ceea ce privește prevenirea oxidarii ADN-ului, cauza unei serii de maladii grave, în particular a cancerelor.

Cafeaua conține un numar de substanțe potențial cancerigene, dar pâna în prezent nimeni nu a demonstrat concret vreo legatura între consumul de cafea și apariția cancerelor.