„Câinele anului 2013” a salvat un copil autist

De: Gabriela Voicu / 27.11.2013, 11:00
Un câine salvat după ce a fost abuzat a primit distincția "Câinele anului 2013" pentru că a ajutat un băiețel autist în vârstă de 8 ani să comunice cu cei din jur.

Un câine salvat după ce a fost abuzat a primit distincția „Câinele anului 2013” pentru că a ajutat un băiețel de 8 ani, foarte timid și bolnav de autism, să comunice cu cei din jur.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Xena, un mix de Staffordshire cu terrier, l-a făcut pe Jonny Hickey, din statul american Georgia, „cel mai fericit copil”, a declarat mama lui pentru Today.

Cățeaua a fost premiată de Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii Impotriva Animalelor (ASPCA) în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York, în urmă cu câteva zile.

Așa arăta Xena când a fost găsită

În septembrie 2012, când a ajuns la un adăpost pentru animale abandonate, Xena era în stare deplorabilă – cântărea doar două kilograme și era la un pas de moarte.

Veterinarii l-au îngrijit, iar cățeaua, care avea atunci 4 luni, și-a revenit treptat. Pentru că recuperarea a fost rapidă, Xena a fost botezată dupa numele personajului din film.

Xena și Jonny Hickey

Soții Hickeys au citit povestea animalului pe Facebook si, anul acesta, în luna martie, au decis să-l adopte. Mama lui Jonny Hickey a spus că între fiul ei și câine s-a creat pe loc o legătură foarte puternică. Xena l-a transformat dintr-un copil izolat într-unul foarte vesel.

„Xena, cățelușul războinic, este câinele anului. Acest câine drăgut, care și-a revenit după ce a fost neglijat, l-a ajutat pe Jonny, un băiețel bolnav de autism, să comunice”, a fost mesajul scris pe Facebook de reprezentanții ASPCA.