„Cainii” castiga prima „finala” din retur!(Prosport)

Apropo.ro / 01.03.2009, 20:41
Dinamo s-a impus in fata echipei Pandurii Tg. Jiu, in prima etapa a returului, scorul de 3-0, consolidandu-si astfel pozitia de lider, scrie Prosport.

Partida din Stefan cel Mare a inceput practic de la 1-0. Dinamovistii au deschis scorul chiar la prima faza de atac. Scarlatache a centrat ideal de pe partea dreapta, iar Marius Niculae a reluat cu capul in plasa. Ros-albii au continuat sa domine, fara a le lasa gorjenilor vreo sansa de a se apropia periculos de poarta lui Lobont. Stanca a fost cel care a avut viata grea, fiind pus la lucru de Adrian Cristea (15, 23) si de N’Doye (28). Pana la urma, portarul gorjean a cedat din nou, in minutul 30, la o lovitura de cap a lui Niculescu. 2-0, iar Dinamo a rezolvat in mare parte soarta meciului chiar dupa prima repriza.

Si dupa revenirea de la cabine, meciul s-a desfasurat cam sub aceleasi coordonate. Desi a lasat-o ceva mai moale, Dinamo si-a creat doua ocazii mari in primele minute ale mitanului. Dar de data aceasta, Stanca nu s-a mai lasat invins, intervenind providential in fata lui Danciulescu (48) si Mitea (52). De cealalta parte, Pandurii a fost expresia neputintei in atac. Chiar daca, odata cu trecerea timpului, au preluat oarecum controlul teritorial, gorjenii au ajuns rar in zona careului dinamovist. Nici macar intrarile lui Lutu si Ilie Iordache nu au adus mai multa forta ofensiva.

Finalul a consemnat victoria dinamovista si lacrimile de bucurie ale lui Zicu, care si-a marcat revenirea pe gazon cu un gol in ultimul minut. Astfel, tabela s-a inchis la 3-0, iar “cainii” isi maresc avantajul in fruntea clasamentului.

Mai multe detalii despre desfasurarea meciului, pe Infosport.ro

Sursa foto: MediafaxFoto