Câinii panda, noua atracție a chinezilor

De: Carmen Ulian / 12.01.2015, 08:00
Cea mai nouă și nebună atracție a chinezilor o reprezintă câinii panda. Nu este o rasă anume, ci o transformare a cățeilor chow.

Câinii panda aduc profituri frumoase proprietarilor de petshopuri din China. Cățelușii care seamănă cu ursuleții panda sunt noua atracție a iubitorilor de animale.

cainele panda

Cățeii din rasa Chow sunt cosmetizați astfel încât să semene cu ursuleții renumiți. Chinezii dau năvală acum să-și cumpere un astfef de animal de companie, deși în urmă cu circa zece ani mai degrabă l-ar fi mâncat.

Clienții sunt mulțumiți, iar vânzătorii fac bani mulți pe seama unei invenții. Câinele panda își menține look-ul timp de șase săptămâni, după care proprietarul revine la magazin pentru a-l aranja din nou.

cainele panda

„Acum semănăm și noi cu cei din vest. Toți vrem un animal de companie. Ne plac buldogii francezi, labradorii, iar acum și panda”, spune prorpietarul unui petshop

Un câine chow ajunge să semene cu un panda în două ore de cosmetizare. Nu este multă muncă atunci când știi ce trebuie să faci și ai comenzi multe.