„Cainii” sunt „sanatosi”

Apropo.ro / 06.12.2007, 14:04
Dinamo s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei dupa ce a invins Sanatatea Cluj, din Liga a III-a, scor 3-0.

Echipa Dinamo Bucuresti a invins, miercuri, cu scorul de 4-0 (1-0), formatia Sanatatea Servicii Publice Cluj, din Liga a III-a, in optimile de finala ale Cupei Romaniei, si s-a calificat in sferturile competitiei.

Golurile au fost marcate de Bostina ’35, Chiacu ’54, Fl. Bratu ’70 si Paun ’80.

Dinamo a deschis scorul in minutul 35, prin Gabriel Bostina, care a marcat cu latul, de la opt metri, dupa o centrare de pe dreapta a lui Izvoranu.

Hristu Chiacu a marcat pentru 2-0 in minutul 54, cand a profitat de o nesincronizare intre portarul Paglisan si fundasul Kis. Paglisan a respins in lateral un sut al lui Bratu, Kis a protejat, iar Chiacu a venit lansat din spate si a sutat chiar inainte ca portarul sa retina balonul, inscriind in poarta goala.

Campioana en-titre a ridicat scorul la 3-0 in minutul 70, prin Florin Bratu, care a patruns in careu pe stanga si l-a invins pe Paglisan cu un sut de la 12 metri.

Paun a marcat pentru 4-0 in minutul 80, cu un sut de la sapte metri, in poarta goala, dupa o combinatie cu Liviu Ganea.

 Bostina: Echipe ca Sanatatea ar trebui sa rosteasca cu sfiala Dinamo, Steaua sau Rapid

Mijlocasul echipei Dinamo, Gabriel Bostina, a declarat ca echipe precum Sanatatea Cluj ar trebui sa pronunte cu „sfiala” numele unor formatii ca Steaua, Rapid sau Dinamo.

„Ma bucur ca am marcat primul meu gol pentru Dinamo. Sper sa revin in prim plan la Dinamo dupa accidentarea prin care am trecut. Echipe ca Sanatatea ar trebui sa rosteasca cu sfiala Dinamo, Steaua sau Rapid, care au facut ceva pentru fotbalul romanesc, pentru ca au fost pe punctul de a ne jigni”, a spus Bostina.

Mijlocasul dinamovist a facut referire la declaratiile jucatorilor echipei Sanatatea Cluj, care au declarat ca trebuie sa bata pe campioana Romaniei pentru a putea juca cu Steaua in Cupa Romaniei.

Antrenorul secund al echipei Dinamo, Iulian Mihaescu, a declarat ca Sanatatea a fost o surpriza placuta pentru campioana Romaniei. „Sanatatea este o surpriza placuta pentru noi, chiar si pentru jucatori. Am facut o prima repriza mai greoaie, pentru ca ne-am acomodat mai greu. A fost o echipa incropita cu mai multi jucatori de la echipa a doua si altii reveniti dupa accidentari. Felicit Sanatatea pentru ambitia de care a dat dovada si pentru organizarea acestui meci”, a completat Mihaescu.

Fundasul echipei Sanatatea, Kis Csaba, care a fost declarat, in gluma, omul meciului, pe seama voturilor exprimate de jurnalistii prezenti la partida, a afirmat ca si-ar fi dorit ca gruparea ardeleana sa inscrie cel putin un gol. „Nu ma asteptam sa fiu declarat omul meciului. Ne-am dorit sa marcam un gol azi, dar nu s-a putut. Am cazut fizic in repriza a doua”, a adaugat Kis Csaba.

La finalul partidei, vicepresedintele FRF, Patritiu Abrudan, a inmanat cate o medalie jucatorilor echipei Sanatatea Cluj pentru parcursul din aceasta editie a Cupei Romaniei.

Sanatatea Cluj: 72. Paglisan – 9. Molnar, 16. Zah, 6. Albu, 20. Hoca (15. Madru ’75), 3. Kis – 8. Gabor (11. Rusu ’65), 14. Simon, 17. Timicer – 10. Gaspar, 5. Ghisa (7. Nicula ’52). Antrenor: Ovidiu Ratiu.

Dinamo: 23. Romanovs – 5. Stoican, 18. L. Goian, 14. Scarlatache, 3. Musat – 21. Oprita (22. Chiacu ’46), 25. Ropotan (6. Bucsa ’57), 28. Izvoranu, 8. Bostina – 29. L. Ganea, 15. Fl. Bratu (10. Paun ’73). Antrenor: Cornel Talnar.

Partida a fost arbitrata de o brigada formata din Lucian Dan (central), Eduard Crangasu, Daniel Demetrescu (asistenti) si Ciprian Dansa (rezerva). Observatorii intalnirii au fost Octavian Goga si Mircea Nesu.

La meci au asistat 2.500 de spectatori, intre care 500 de suporteri ai echipei Dinamo.

Fundasul Flavius Stoican a fost capitanul echipei Dinamo.