Caisele, doza ta zilnică de vitamine și antioxidanți!

De: Dragos Tanase / 20.06.2014, 10:30
Caisele, doza ta zilnică de vitamine și antioxidanți!
Caisele, originare din China și asociate cu sezonul estival și vremea însorită, au apărut deja pe piață.

Deliciosul fruct și-a făcut loc în dietele europene, fiind introdus pe continent prin comerțul cu Orientul Îndepărtat, ajungând apoi pe continentul american adus de exploratori și coloniști.

Caisele merită să fie introdus în dieta ta din vara aceasta, deoarece sunt pline de fibre, vitamine și are puține calorii (60kcal per 100gr).

– Sunt o sursă excelentă de vitamina A și betacaroten. În 100 grame de caise, găsim 60% din necesarul zilnic de vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii.

– Conțin zeaxantină, un carotenoid care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și previne degenerarea maculară.

– Protejează împotriva cancerului, datorită antioxidanților puternici, precum luteina.

– Oferă organismului o doză considerabilă de minerale: potasiu (stabilizează tensiunea arterială), fier (previne anemia) și magneziu (menține sistemul nervos central sănătos și joacă un rol important în procesul digestiv).

Consumate proaspete sau uscate, în gem și dulcețuri, ori în salate de fructe alături de nectarine, cireșe și căpșuni, caisele încarcă organismul de vitamine și revitalizează corpul. La fel de bun este și rambutanul, fructul exotic cu mari beneficii pentru sănătate!