Călătorește pentru a se întâlni cu oameni născuți în aceeași zi cu el

De: Marian Andrei / 14.05.2013, 11:00
Călătorește pentru a se întâlni cu oameni născuți în aceeași zi cu el
Ești născut pe 1 decembrie 1974? Există posibilitatea să te trezești cu scriitorul britanic Richard Avis la ușă!

 

Curiozitatea de a ști ce au făcut alți oameni timp de aproape 40 de ani de existență l-a împins pe Avis să călătorească pe tot globul pământesc pentru a se întâlni cu oameni care au acceași zi de naștere ca și el.

Ciudatul britanic și-a propus să se întâlnească cu 40 de persoane de pe tot mapamondul iar impresiile să fie baza pentru volumul pe care intenționează să-l scrie.

„Nu sunt singurul care s-a născut în acea zi. Multe familii au sărbătorit, acum 38 de ani, nașterea unui fiu. Întrebări sunt multe. Ce au acumulat în acești ani? Care este cea mai mare realizare a lor și care este cea mai arzătoare dorință a lor? Și-au realizat ambițiile, sau acest lucru urmează să se întâmple? Sunt familiști, au copii, sau sunt singuratici și rătăcitori? Cum a fost viața lor afectată de locul geografic în care s-au născut? Percepem vârsta similar sau acest concept este văzut diferit de locuitorii diferitelor țări? Răspunsul la aceste întrebări este esența proiectului Time Twins!”

Până acum, Avis s-a întâlnit cu nouă persoane, între care un culturist din Olanda, un actor din New York, cu primarul unui oraș italian afectat de cutremure și un scriitor irlandez. În lunile următoare el și-a planificat să călătorească în Austria, Tailanda, Indonezia, Croația, Maroc, Slovenia și Brunei pentru a întâlni oameni născuți pe 1 decembrie 1974.

Concluzionând, Richard Avis crede că, în cele din urmă, cartea pe care o va scrie va fi o celebrare a diversității și realizarilor umane.