Călătoria cu metroul, plătită prin SMS

Apropo.ro / 02.04.2013, 09:30
Călătoria cu metroul, plătită prin SMS
Călătoria cu metroul poate fi plătită din aprilie și prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din rețelele Orange și Vodafone.

Călătoria cu metroul poate fi plătită din aprilie și prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din rețelele Orange și Vodafone, putând fi achitate astfel una, două sau zece călătorii la prețul de 0,50 de euro, 0,90 de euro și, respectiv, 3,25 de euro, a anunțat luni compania Metrorex.

Clienții Orange și Vodafone care vor să plătească o călătorie cu metroul trebuie să transmită un SMS la numărul scurt 1700, urmând să primească imediat confirmarea plății, tot prin SMS. De asemenea, călătorii care vor să plătească două sau zece călătorii trebuie să trimită textul 2C sau 10C la numărul 1700, a precizat Metrorex într-un comunicat de presă.

Prețul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru două călătorii vor fi reținuți 0,90 euro, iar zece călătorii costă 3,25 de euro, tarifele fiind exprimate fără TVA.

Accesul în stație se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 și apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în stațiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide și permițând accesul către peron„, potrivit sursei citate.

Noul sistem de acces în stațiile de metrou a fost testat anul trecut, fiind considerat fiabil după procesarea a peste 10.000 de validări în cele șapte stații pilot.

De la sfârșitul lunii aprilie 2012, călătorii care circulă cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele Regiei Autonome de Transport București (RATB) pot plăti prin SMS, prețul unui abonament valabil o zi fiind de 9,6 lei, același cu cel de la punctele de vânzare stradale, fără alte costuri suplimentare.

Citește mai multe detalii despre despre plata prin sms a unei călătorii cu metroul, pe Mediafax.ro