CALAUZA, 1979

Apropo.ro / 10.12.2002, 15:34
CALAUZA, 1979
PROVIDEO VA PREZINTA Regia: Andrei Tarkovski Distributie: Alexander Kaidanovsky, Alissa Freindlikh, Anatoly Solonitsyn, Nikolai Grinko SF, drama Ruscico prin PRO VIDEO DVD dublu Rating: **** Filmul este bazat pe romanul SF "A Picnic on the Roadside" scris

PROVIDEO VA PREZINTA

Regia: Andrei Tarkovski
Distributie: Alexander Kaidanovsky, Alissa Freindlikh, Anatoly Solonitsyn, Nikolai Grinko
SF, drama
Ruscico prin PRO VIDEO
DVD dublu
Rating: ****

Filmul este bazat pe romanul SF „A Picnic on the Roadside” scris de fratii Arkadi si Boris Strugatski.

Stalker este omul care stie foarte multe lucruri despre obstacolele si capcanele din Zona, stie unde se afla camera ascunsa in care toate dorintele se indeplinesc. Gasirea acestei camere reprezinta telul Scriitorului si al Profesorului.

Scriitorul spera ca in aceasta camera sa isi gaseasca inspiratia, iar Profesorul este convins ca va reusi sa faca o mare descoperire. Condusi de Stalker, ei reusesc sa gaseasca camera. Dar vor reusi ei oare sa si patrunda in camera?


Regia: Andrei Tarkovski
Distributie: Margarita Terekhova, Anatoly Solonitsyn, Nikolai Grinko, Ignat Daniltsev, Filipp Yankovsky, Alla Demidova, Larissa Tarkovskaya, Yuri Nazarov
Drama
Ruscico prin PRO VIDEO
DVD
Rating: ****

Unul din cele mai bune filme ale regizorului Andrei Tarkovski, „MIRROR”, a avut ca titlu initial „White, white Day”. In film apar citate cateva versuri ale marelui poet Arseni Tarkovski, tatal regizorului.

Filmul se bazeaza pe amintirile regizorului pe care le are din perioada copilariei, de mama sa care a avut grija de el si de oamenii care i-au ajutat familia in anii ce au urmat razboiului.

” In ‘OglindaÂ’ nu am vrut sa vorbesc despre mine, ci despre sentimentele mele si despre oamenii cu care am intrat in contact, despre relatia pe care am avut-o cu toti acesti oameni minunati, dar si despre simtul datoriei” – ANDREI TARKOVKSI

DVD-ul mai contine: interviuri cu compozitorul E. Artemyev, scenaristii A. Misharin si G. Yavlinsky, dar si cu actorii A. Solonitsyn, N. Grinko, I. Smoktunovsky


Regia: Andrei Tarkovski
Distributie: Donatas Banionis, Natalya Bondarchuk, Yuri Yarvet, Vladislav Dvorzhetsky, Nikolai Grinko
SF, drama
Ruscico prin PRO VIDEO
DVD dublu
Rating: ****
Filmul este bazat pe un roman SF scris de scriitorul polonez Stanislav Stern si este o reflectie asupra temelor universale: Cosmos, Pamant, omenire, viata si moarte, consecintele actiunilor omenirii si efectele acestora in viitor.

Solaris este o planeta, capabila sa materializeze amintirile oamenilor despre Pamant. Oamenii au parasit Pamantul, casele, bunurile materiale si si-au parasit si famiile, care au murit cu mult timp in urma. Aceasta planeta misterioasa a intrigat omenirea timp indelungat, fiind un imens creier perfect functionabil, care reuseste sa ghiceasca dorintele cele mai ascunse ale celor care populeaza planeta.

PREMII
DVD-ul contine:
– filmul
– fotografii si filmografia autorilor
– interviu cu Natalya B.
– trailere cinematografice


Tags: