CALCATI IN PICIOARE!

Apropo.ro / 19.11.2001, 00:19
CALCATI IN PICIOARE!
România a pierdut cu 0-134 meciul-test cu Anglia, trecîndu-si în cont un record jenant la capitolul diferenta de scor. Capitanul "nationalei" noastre, Alin Petrache, a declarat dupa catastrofica înfrîngere de sîmbata, de pe "Twickenham", ca îi este rusine ca s-a apucat de rugby Presa


România a pierdut cu 0-134 meciul-test cu Anglia, trecîndu-si în cont un record jenant la capitolul diferenta de scor. Capitanul „nationalei” noastre, Alin Petrache, a declarat dupa catastrofica înfrîngere de sîmbata, de pe „Twickenham”, ca îi este rusine ca s-a apucat de rugby

Presa britanica vuieste. Parca pe undeva i-a parut rau de cele patite sîmbata de rugbystii români pe stadionul londonez „Twickenham”. Nici nu s-a grabit sa faca praf prin critici echipa antrenata de Mircea Paraschiv.

„Oaspetii nu au avut resurse ca sa se masoare cu Anglia. Românii au nevoie de tot sprijinul din lume pentru a-si reconstrui traditia în rugby, asa cum era prin anii ’80, cînd pierdeau doar la 22 de puncte în fata . La drept vorbind, un joc cu englezii, o rusine televizata, în acest moment nu-i ajuta cu nimic – au fost umiliti în mod total inutil”, scrie „The Guardian”.

Nu mai putin de 61.000 de perechi de ochi au urmarit cum englezii i-au macelarit, sistematic, pe ai nostri. Site-ul www.planetrugby.com a comparat „pateticul spectacol” cu o întîlnire dintre boxerul Lennox Lewis si un adversar legat de mîini si de picioare. „The Sunday Times” îsi aduce aminte de vremurile cînd rugbyul românesc era o alta mîndrie europeana. „Acum, însa, totul s-a dus de rîpa. Anglia nu a avut nimic de învatat din acest meci”.

Întîlnirea de pe „Twickenham”, transformat în ghilotina pentru români, l-a facut pe capitanul inocentilor prinsi în ambuscada, Alin Petrache, sa exclame, imediat la iesirea de pe teren: „Îmi e rusine ca m-am apucat de rugby!”. Au parasit arena cu capul în jos, cu privirea în pamînt. Nu au avut inima sa se uite în ochii celor din tribune.

Charlie Hodgson, în schimb, nu va uita în veci seara debutului sau la „nationala”. La 21 de ani, englezul a realizat cele mai multe puncte ale unui „începator” în numai 33 de minute, 44. Selectionerul englez, Clive Woodward, a supraestimat, totusi, importanta partidei cîstigate de elevii sai. „Am fost concentrati, ne-am comportat ca niste profesionisti. Sînt încîntat de jocul echipei mele si ma gîndesc de acum la meciul pe care îl vom avea cu Africa de Sud, sîmbata viitoare”, a spus Woodward.

Surmenare dupa numai 25 de minute de joc. Pe alocuri curajul condamnatului la moarte. Ramasi în urma cu tempoul impus de reprezentantii Albionului si cu metodele lor tehnice. Cam asta e reteta unei înfrîngeri epocale, a unui record trist care confirma înca o data caderea libera în care se afla rugbyul românesc. Din marea si asteptata petrecere de pe „Twickenham” a ramas gustul searbad al unei pierderi mai mari decît cea reflectata de un rezultat. Sîmbata, la Londra, s-a spart defintiv un orgoliu.

ZIARE
„Anglia a realizat o diferenta de scor cît o cascada. Pentru jucatorii români este cea mai grava înfrîngere din cariera lor. Magnifica echipa a României de odinioara nu este decît o fantoma”
„The Sunday Times”

„Cel mai uimitor este faptul ca echipa României nu a opus nici un strop de rezistenta. Zece eseuri în prima repriza au îngropat orice element de spectaculozitate. Responsabilii români ar trebui sa analizeze starea rugbyului si îsi vor da seama ca aceasta umilire în direct nu poate face sa progreseze acest sport”
www.planetrugby.com

Anglia-România 134-0 (72-0)

România: G. Brezoianu, I. Teodorescu, F. Dobre, N. Oprea, V. Ghioc, I. Tofan, L. Sîrbu (M. Dragomir min. 75), D. Dima (M. Ciolacu min. 65), P. Balan, M. Socaciu, V. Nedelcu (B. Munteanu min. 39), C. Petre, F. Corodeanu, A. Petrache, R. Samuil (G. Pasache min. 57).

Eseuri: Robinson 4, Cohen 3, Luger 3, Hodgson 2, Tindall 2, Moody 2, Healey, Regan, Worsley, Sanderson

Transformari: Hodgson 14

Lovituri de penalizare: Hodgson 2
Sursa:www.prosport.ro