Calculatoarele Macintosh au intrat în vizorul hackerilor

De: Marian Andrei / 06.04.2012, 17:20
Calculatoarele Macintosh au intrat în vizorul hackerilor
Mai multe firme importante din sectorul securității informatice avertizează că peste o jumătate de milion de calculatoare Macintosh produse de Apple ar putea fi infectate cu un virus care vizează în mod specific fabricantul californian.

Dacă până acum numărul virușilor care atacau calculatoarele produse de Apple era neglijabil, unii experți afirmând chiar că „nu există nicio amenințare informatică la adresa sistemului de operare Mac OS X„, iată că pericolul începe să ia amploare.

Astfel, firma finlandeză de securitate informatică F-Secure a anunțat, luni, că a decoperit pe calculatoare Macintosh o variantă „mutantă” a virusului de PC BackDoor.Flashback.

Într-un comunicat publicat miercuri, vânzătorul rus de programe antivirus Dr. Web aprecia că „rețeaua de calculatoare infectată cu virusul BackDoor.Flashback cuprinde” peste 550.000 de calculatoare, cea mai mare parte aflate în Statele Unite și Canada”.

Virus de tip „cal troian” BackDoor.Flashback a fost conceput pentru a se infiltra în calculatoare, fără să fie reperat. Scopul este acela de a fura date sensibile precum parole sau date de conturi bancare. Virusul a fost special conceput pentru a ocoli sistemele de apărare ale calculatoarelor „Mac” de la Apple.

Tot ceea ce hackerii au învățat, atacând lumea calculatoarelor de tip PC, începe să fie transferat către lumea calculatoarelor Mac„, a declarat Dave Marcus, directorul de informații asupra atacurilor informatice din cadrul firmei de securitate McAfee.