Calificare dificila

Apropo.ro / 27.08.2004, 10:04
Calificare dificila
Echipa Steaua București s-a calificat în turul întîi al Cupei UEFA, deși a fost învinsa, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), de formația sîrba FK Zeleznik, în manșa secunda a turului doi preliminar al competiției. Steaua București - FK Zeleznik

Echipa Steaua București s-a calificat în turul întîi al Cupei UEFA, deși a fost învinsa, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), de formația sîrba FK Zeleznik, în manșa secunda a turului doi preliminar al competiției.

Steaua București – FK Zeleznik Belgrad   1-2 (0-1)

Au marcat: Dica ’79 / Drinici ’10, Da Silva ’75

Stadion: Steaua

Spectatori: 25.000

Cartonașe galbene: Boștina ’40 / Natici ’30, Novacovici ’36, Radjenovici ’44, Jozic ’50, Pesterac ’54, Mikici ’90, Cetkovici ’90+3

Cartonaș roșu: Drinici ’52

Arbitri: Michael Weiner – Wolker Wezel, Bernd Hauer – Peter Gagelmann (toți din Germania)

Observatori: Michel Piraux (Belgia), Benny Jacobsen (Danemarca)

Componența formațiilor:

Steaua: Hamutovski – Ogararu, Rachita, Ghionea (Fl. Dumitru ’78), P.Marin – Pitu (Dica ’66), Paraschiv, Falemi, Boștina - Oprița (Neaga ’46), A. Cristea. Antrenor: Walter Zenga.

FK Zeleznik: Kovacevici – Pesterac, Nastici, Jozici, Lomici – Tasici (Cetkovici ’82), Markoski (Da Silva ’73), Radjenovici, Mikici – Novakovici (Djuraskovici ’87) – Drinici. Antrenor: Mile Tomici

Declarații dupa meci:

Dorinel Munteanu (antrenor secund și jucator Steaua): „Ne așteptam la un meci greu, mai ales ca altfel abordezi o partida dupa ce ai cîștigat cu 4-2 în deplasare. Rezultatul nu este conform cu ce s-a întîmplat în teren. Au tras doua șuturi pe poarta și au marcat doua goluri pe niște greșeli ale noastre. Steaua a dominat meciul, dar ne-au lipsit golurile. Daca cei de la Zeleznik sînt mulțumiți cu aplauzele publicului, noi sîntem mulțumiți ca am mers mai departe. Ne trebuie liniște în continuare la echipa. Zenga a dovedit ca se bazeaza pe toți jucatorii din lot, azi folosind mai mulți fotbaliști care de obicei nu sînt titulari. În ciuda rezultatului, jucatorii au evoluat destul de bine, deși așa slab nu am vazut sa joace Steaua pîna acum. Zeleznik merita felicitari, a fost un adversar care ne-a pus probleme. Sigur ca am avut emoții la 2-0, dupa ce ei au înscris practic niște eurogoluri, ne gîndeam chiar și la ratarea calificarii, dar am reacționat prompt și am înscris golul liniștitor. Ne dorim un adversar accesibil în turul întîi al Cupei UEFA. Fiecare jucator de la Steaua este important, de asta este aici ca sa joace”.

Mile Tomici (antrenor FK Zeleznik): „A fost un meci foarte bun pentru noi. Steaua s-a calificat și a facut-o meritat pentru ca a jucat mai bine la Belgrad. Steaua a fost un adversar special. Pentru noi a fost prima participare în competițiile europene și încercam sa acumulam experiența”.

Oliver Kovacevici (capitan Zeleknik): „Calificarea am ratat-o la Belgrad. Deoarece în meciul tur am ramas datori suporterilor noștri, am venit la București sa jucam deschis, barbatește. Astazi am prestat un joc disciplinat, de buna calitate. Atitudinea publicului a fost frumoasa și țin sa le mulțumesc suporterilor”.

Gigi Becali (patron Steaua): „Echipa nu m-a dezamagit. Au fost jucatori pe care Zenga a vrut sa-i protejeze și nu pot spune ca echipa a jucat foarte prost. Au fost doua goluri facute cadou de Rachita. Orice echipa poate mînca bataie, indiferent cît de mare este, daca are un fundaș care baga mingea în poarta. Golurile au fost ca niște autogoluri. Rachita mai are contract, dar parerea mea este ca nu o sa mai joace la Steaua. Așa ceva nu se poate, nu e vinovat nimeni decît Rachita. Nu am avut deloc emoții, chiar și la 2-0. Calificarea este dulce, dar are și puțina sare, pentru ca atmosfera este deja ostila. Suporterii sînt nemulțumiți, dar nu ai ce sa le faci, pentru ca ei vor sa vada fotbal. Ei nu și-au pus problema de calificare, dar voiau sa vada o echipa Steaua care sa joace fotbal. Nu cred ca este normala atitudinea lor, pentru ca ei trebuie sa încurajeze. Pe Zenga nu sînt suparat pentru alegerea lui, el a vrut sa protejeze jucatorii pentru meciul cu Craiova, dar probabil ca i-a subestimat pe sîrbi”.

– Referitor la afirmațiile lui Becali privind evoluția lui Rachita, Dorinel Munteanu a spus: „Se poate întîmpla oricui sa faca greșeli. E punctul de vedere al dînsului. Din moment ce antrenorul i-a dat încredere, Rachita nu este un țap ispașitor”.

– La conferința de presa nu a fost prezent antrenorul Walter Zenga, ci secundul Dorinel Munteanu, ofițerul de presa Sorin Cojocaru motivînd ca tehnicianul italian este foarte nervos și traverseaza o stare psihica proasta. Referitor la acest aspect, Tomici a spus: „Și eu am fost nervos, dar totuși am venit la conferința de presa. Nu este o reacție potrivita, daca este nervos sa asculte puțina muzica”.

– Jucatorii steliști Mirel Radoi – menajat – și Laurențiu Dinița -nerefacut - nu au facut parte din lotul Stelei pentru acest meci.

- Patru dintre jucatorii echipei Zeleznik, care nu au fost opriți în lot, au urmarit meciul de la masa presei, la fel ca și observatorii UEFA.

– Înainte de începerea reprizei a doua, o parte a galeriei steliste a afișat un banner în limba sîrba, cu mesajul „În timpul razboiului, inima noastra a batut alaturi de voi”, fiind aplaudați de jucatorii Zeleznik. „Mulțumiri publicului extraordinar care ne-a aplaudat și a afișat un mesaj pe care îl apreciem foarte mult. Nu vreau sa-mi aduc aminte de acele timpuri, de bombardamente. Toți vrem sa uitam cît mai repede ce s-a întîmplat”, a declarat antrenorul Mile Tomici referindu-se la suporteri.

– La scorul de 0-2, o parte din suporterii echipei Steaua a scandat „Rușine sa va fie”, iar tot stadionul a scandat numele lui Marius Lacatuș, fotbaliștii steliști fiind huiduiți. Referitor la acest aspect, Dorinel Munteanu a declarat: „Nu vream sa comentam atitudinea publicului. Sigur, vor sa vada spectacol, dar pîna la urma au obținut calificarea”.

– Golurile echipei Zeleznik au fost  marcate de aceeași jucatori ca și în meciul tur: Drinici și Da Silva.

– La finalul meciului, jucatorii Stelei au salutat galeria, la fel ca și jucatorii de la Zeleznik, care s-au îndreptat spre peluza care scanda numele echipei sîrbe, unde i-au aplaudat pe spectatori și le-au aruncat tricourile.

– Dupa terminarea meciului, Walter Zenga a salutat galeria și pe spectatorii de la tribuna a II-a care scandau numele lui Marius Lacatuș.

– Dupa meci, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornal Dinu, s-a întreținut în fața tribunei oficiale cu patronul clubului sîrb, Dragan Bulici.

Mediafax