„California Dreamin’ (nesfarsit)”, inca un premiu

De: Dragos Tanase / 09.12.2007, 17:11
Filmul "California Dreamin' (nesfarsit)" a fost distins cu Student Jury Award la Festivalul International de Film de la Bratislava.

Filmul "California Dreamin’ (nesfarsit)", de Cristian Nemescu, a fost distins cu Student Jury Award la ce-a dea 9-a editie a Festivalului International de Film de la Bratislava, informeaza producatorul MediaPro Pictures.

Juriul studentilor a ales sa premieze filmul romanesc, motivand ca productia regretatului regizor Cristian Nemescu este "o descriere alegorica potrivita a situatiei geopolitice, nu numai in Europa Centrala, dar si in restul lumii".

Premiul pentru "California Dreamin’ (nesfarsit)" a fost primit, la ceremonia de vineri seara, de monteurul filmului, Catalin Cristut.

Grand Prix pentru cel mai bun film al Festivalului de la Bratislava a fost acordat filmului "Blind Mountain / Mang shan", regizat de Li Yang (o coproductie China, Hong Kong, Germania, 2007). De asemenea, cel mai bun regizor al festivalului a fost desemnat estonianul Veiko Ounpuu, pentru productia "The Autumn Ball / Sügisball".

In total, la Festivalul International de Film de la Bratislava au fost proiectate 196 de filme, din 38 de tari. Numarul vizitatorilor festivalului a fost, in perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, de peste 21.000 de persoane.

Filmul lui Cristian Nemescu a participat in festival la sectiunea "International Competition of First and Second Feature Films", in timp ce alte doua productii romanesti, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, si "Hartia va fi albastra", de Radu Muntean, au fost proiectate in sectiunile "Made in Europe" si, respectiv, "Off the Mainstream".

Filmul "California Dreamin’ (nesfarsit)" a fost produs de MediaProPictures si, pe langa premiul Un Certain Regard, obtinut la Festivalul de Film de la Cannes din 2007, mai are in palmares alte 13 premii, obtinute la diverse festivaluri de film romanesti si straine.

Pelicula lui Nemescu prezinta povestea unui tren NATO cu echipament militar care traverseaza Romania fara acte de transport, in timpul razboiului din Iugoslavia. Trenul este oprit de seful garii Capalnita, localitate din Oltenia pe care soldatii americani o vor transforma in "satul tuturor posibilitatilor".