Călin Goia (Voltaj) are planuri mari pentru Eurovisionul din Austria: “Ne gândim cum să facem încât să ajungem cât mai sus!”

De: Nicoleta Nicolae / 09.03.2015, 16:47
Călin Goia (Voltaj) are planuri mari pentru Eurovisionul din Austria: “Ne gândim cum să facem încât să ajungem cât mai sus!”
Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care a câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision, desfăşurată duminică seară, la Craiova, a declarat, la o conferinţă de presă, că deja membrii formaţiei se gândesc cum să ajungă "mai sus de locul doi" la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria).
Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa „De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova, şi a fost difuzată în direct la TVR.
 
Trupa Voltaj a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). Astfel, trupa Voltaj a obţinut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului.
 
Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminiţa Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziţia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.
 
La conferinţa de presă care a avut loc după încheierea concursului au participat membrii trupei Voltaj, compozitorii şi producătorii piesei, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, toţi membrii juriului (interpretul şi compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi – Ovidiu Cernăuţeanu -, care a reprezentat România la Eurovision 2014, alături de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision în România şi Republica Moldova, Anca Lupeş, specialist în management şi impresariat artistic, şi compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă – preşedinte) şi Iuliana Marciuc, producător al evenimentului.
 
Foto: Mediafax Foto
 
„Suntem emoţionaţi şi foarte bucuroşi. Suntem convinşi că, la ce concurenţă a fost, atuul câştigător a fost mesajul nostru şi românii au dorit să ducă acest mesaj la Viena şi să-l aducă în faţa Europei. Le mulţumim celor care ne-au votat, mulţumim juriului pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Să ai 24 de puncte din tot atâtea e foarte onorant. (…) Deja ne facem planuri şi ne gândim cum să facem încât să ajungem cât mai sus. Dacă se poate mai sus de locul doi (făcând referire la o piesă a formaţiei care are acest titlu, n.r.). Asta e marea noastră dorinţă”, a declarat Călin Goia, solistul trupei, la începutul conferinţei de presă.
 
Acesta a spus şi că trupa are pregătită şi varianta în limba engleză a piesei şi urmează să se sfătuiască cu cei care au mai multă experienţă în ceea ce priveşte concursul Eurovision pentru a hotărî cum se vor prezenta la Viena: cu piesa în engleză, cu cea în română sau cu o combinaţie între cele două limbi.
 
Varianta în limba engleză, lansată de curând, are titlul „All over again” – fiind compusă şi produsă de membrii trupei Voltaj, alături de Deepside Deejyas, de Monica Stevens şi Andrei Leonte -, iar videoclipul acesteia, realizat în regia lui Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării”, regizat de Sabin Dorohoi.
 
Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.
 
„Bucuria mea cea mai mare este că campania «De la capăt» merge mai departe şi va fi şi mai vizibilă şi acei copii, care sunt departe de părinţii lor, cu siguranţă se vor simţi mai puţin singuri, pentru că vor fi sprijiniţi din tot mai multe părţi şi asta cred că e cel mai important şi câştigul cel mai mare. Cred că această campanie nu va lăsa rece întreaga Europă, pentru că şi ei au copii şi şi ei trebuie să se pună în postura părinţilor care merg să muncească afară, din cauză că trebuie să asigure un trai decent copiilor lor, făcând sacrificii enorme. Tocmai de aceea, dragi europeni, trebuie să-i respectaţi pe români, pentru că marea lor majoritate munceşte din greu şi cinstit”, a mai spus solistul trupei Voltaj.
 
Mai  multe detalii pe Mediafax!